En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İlçelerde tören yapıldı

Kırıkkale'nin Bahşılı, Keskin, Karakeçili ve Yahşihan ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Bu haber 490 kere okunmuş. 18.03.2021 Perşembe 18:13

Keskin Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Ali Yılmaz ve Belediye Başkanı Dede Yıldırım Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, Jandarma Astsubay Hasan Manici tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.Öğretmenevinde devam eden programda, Kaymakam Yılmaz tarafından şehit yakınlarına yemek ikram edilerek, çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

KARAKEÇİLİ DE TÖREN

Karakeçili'de Türk Büyükleri Anıtı'ndaki törende, Kaymakam Ahmet Nuri Demir ve Belediye Başkan Vekili Embiya Can, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Öğretmen Alperen Arısan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kaymakam Demir, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'deki ruh ve şuurla, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, omuz omuza verecek ve ecdadın emaneti olan aziz vatana sahip çıkacaklarını söyledi. Demir ve beraberindekiler, daha sonra Karakeçili Mezarlığına geçerek, 15 Temmuz şehitleri Volkan Pilavcı ve Alparslan Yazıcı ile şehit Lokman Doğan'ın mezarlarına karanfil bırakılarak dua etti.

 

YAHŞİHAN’DA TÖREN

Yahşihan’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Program ilk olarak Yahşihan Kaymakamlığın şehit ailelerine düzenlediği kahvaltı programı ile başladı. Düzenlenen kahvaltı programına Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Albay Önder Balkan ve Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şansal katıldı. Şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduğunu belirten Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu katılımlarından dolayı tüm ailelere tek tek teşekkür etti. Kahvaltı sonrası tüm şehit ailelerine Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

 

KARANFİL BIRAKILDI

Daha sonrasında Hükümet Konağında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Albay Önder Balkan ve Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şansal, şehit aileleri ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sundular. Sunulan çelenklerin ardından Şehit Bekir Ferhat İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Çanakkale konulu konuşma gerçekleştirip, şiirler okudular. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından ailelerle birlikte şehitlerin isimlerine özel ağaç dikimi gerçekleşti. Daha sonrasında şehit aileleri ile birlikte Yahşihan Acısu Mezarlığında bulunan şehit mezarlarında dualar okunarak karanfil bırakıldı. Düzenlenen mevlit programının ardından program sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir