En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İmar barışı anlatıldı

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, belediye başkanları ve muhtarlara, "imar barışı" düzenlemesi anlatıldı.
Bu haber 832 kere okunmuş. 21.06.2018 Perşembe 14:20

İMAR BARIŞI TOPLANTISI

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, belediye başkanları ve muhtarlara, "imar barışı" düzenlemesi anlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, müdürlükte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "imar barışı" düzenlemesinde 8 Haziran Cuma günü itibarıyla e-devlet üzerinden başvuruların alınmaya başlandığını söyledi.

"İmar barışı"nın imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi olduğunu anlatan Atar, şöyle konuştu:

 

BİLGİLER VERİLDİ

"Buradaki amaç, vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır. Türkiye'de yaklaşık 13 milyon yapı bu düzenleme ile kayıt altına alınarak ekonomiye değer katacaktır. Bu sayede vatandaşlarımız, imar barışından faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlanabilecektir." Toplantıyı, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz de takip etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir