En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşbirliği yapılacak

Kırıkkale Üniversitesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında eğitim, strateji geliştirme, personel desteği konularını içeren işbirliği protokolü imzalandı.
Bu haber 204 kere okunmuş. 29.04.2022 Cuma 18:29

PROTOKOL İMZALANDI

Protokol imza törenine AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, AFAD proje önerileri olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör ve Üniversite öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Süleyman Ersöz, Prof. Dr. Ahmet Kürşad Türker, Prof. Dr. Osman Yıldız, Doç. Dr. Yetiş Bülent Sönmezer, Doç. Dr. Memik Taylan Daş, Doç. Dr. Hacı Mustafa Akkaya ile AFAD yetkilileri katıldı.

 

FAYDALI İŞLER YAPACAĞIZ

AFAD’ın yurt içinde ve  yurt dışında yaptığı özverili çalışmalarla milletimizin takdirini kazanan bir kurum olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bugün yapacağımız protokol kapsamında inşallah biz de afet yönetimi konusunda hem akademik hem de sosyal alana katkı sağlayan projeler üreterek kurumumuz ve milletimiz adına faydalı işler yapacağız. Bu anlamda başta Valimiz Yunus Sezer olmak üzere işbirliği protokolünün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunan hocalarımızın mümkün olan en kısa sürede yapacakları, sosyal ve teknik alanda karşılığı olan projelerle işbirliğimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum.  AFAD’ın çalışmalarında kullandığı ithal ekipmanların yerine yerli ve milli ekipmanlarımızın tasarlanması, üretilmesi noktasında da gerekli desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İnşallah tez zamanda çalışmalarımızı hayata geçiririz. Sayın Valimize ve protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

AFAD olarak insanların can ve mal güvenliğini koruma amacıyla üniversitelerle ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Yunus Sezer, “Ülkemizde afetlerle ilgili çalışmalar yapmamızın yanı sıra dünyanın farklı yerlerinde ülkemizin, milletimizin iyi niyet, şefkat duygularını gösterdiği insani yardım noktasında koordinasyonu sağlayan bir kurumuz. Afetlerin, can ve mal kayıplarının önlenmesi, farkındalık oluşturulması amacıyla sosyal alandan teknik alana kadar birçok alanla yakından ilgiliyiz. Yeter ki bizlere projelerle gelinsin. Gerekli desteği ve işbirliğini sağlamaya açığız. İnşallah bu protokol başlangıç olur ve bundan sonra da bunu destekleyen eylem protokollerini de imzalarız diye umut ediyorum. Sayın Hocama teşrifleri için teşekkür ediyorum. İnşallah Kırıkkale Üniversitesine sağladığınız katkılar gibi AFAD’a da katkılar sağlarsınız. Bizler de hocalarımızın güzel çalışmalarından istifade ederiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

TEŞVİK EDİLMESİ YER ALIYOR

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer ve Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından imzalandı. Karşılıklı hediyelerin takdim edilmesinin sonrasında AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, Rektör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Üniversitemiz öğretim üyeleriyle birlikte AFAD Koordinasyon Merkezine giderek merkez hakkında bilgi verdi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  Ortak konferans, seminer, sempozyum, AR-GE çalışmaları, tanıtım faaliyetleri, panel, kurs ve sertifika eğitimleri yapılması amaçlanan protokol kapsamında Üniversitemizin,  AFAD  tarafından  akademik  ve  bilimsel  alanda  destek  istenmesi durumunda,  imkânlar dahilinde destek vermesi, AFAD’ın çalışma alanına giren konularda çalışma yapılması hususunda lisansüstü öğrencilerinin teşvik edilmesi, AFAD’ın, çalışmaları kapsamında Üniversitemizin alt yapısından faydalanabilmesi, afet ve acil durumlarla ilgili videoların güncelleme çalışmaları için destek verilmesi, AFAD Gönüllüsü olmak isteyen Üniversitemiz öğrencilerine yönelik çalışmalar yapılması, AFAD tarafından düzenlenmiş olan eğitimlerde hizmet kalitesi ölçümü yapılarak öneriler sunulması, AFAD’ın çalışma alanına yönelik öğrenci topluluğu kurulması için öğrencilerimizin teşvik edilmesi yer alıyor.

 

EĞİTİMLER VERİLECEK

Üniversite lisansüstü öğrencileri, öğretim üyeleri ve personeli tez ve proje çalışmalarında, AFAD Başkanlığının tesis ve olanaklarından imkanlar dahilinde faydalanmasına imkan veren protokol, Üniversitemizin lisansüstü öğrencilerinin yapabilecekleri ve AFAD’ın ilgi alanına giren tez konularının seçiminde AFAD tarafından destek verilmesi, Üniversite tarafından kurulacak afetler ile ilgili araştırma merkezi projelerinin imkanlar dahilinde desteklenmesi, AFAD Gönüllüsü olmak isteyen öğrencilerimize yönelik eğitimler düzenlenmesini de kapsıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir