En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşsizlik alarm veriyor

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, “İşsizlik oranı tekrar yükselmeye başladı. Şubat ayında yüzde 11,1 olarak açıklanan işsizlik oranı...
Bu haber 223 kere okunmuş. 22.05.2022 Pazar 15:44

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, “İşsizlik oranı tekrar yükselmeye başladı. Şubat ayında yüzde 11,1 olarak açıklanan işsizlik oranı, Mart 2022 dönemi için yüzde 11,5 olarak gerçekleşti. Bir de bunlar istatistiklere takla attırılan rakamlar” dedi.

 

 

İŞSİZLİK YÜKSELİŞE GEÇTİ

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, gündeme dair gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de işsizlik oranlarının alarm verdiğini söyleyen İl Başkanı Kutluca, “Bu kargaşa ortamında işsizlik oranları da alarm vermektedir. İşsizlik oranı tekrar yükselmeye başladı. Şubat ayında yüzde 11,1 olarak açıklanan işsizlik oranı, Mart 2022 dönemi için yüzde 11,5 olarak gerçekleşti. Bir de bunlar istatistiklere takla attırılan rakamlar. İş bulamadığı için artık iş aramayan ve işsiz kabul edilmeyenlerin de içine konulduğu aslında geniş kapsamlı işsizlik oranı olan atıl işgücü de bir önceki aya göre yükselişe geçmiş bulunuyor”

 

ARTIK HAYAL OLDU

Artan konut maliyetlerine de değinen Kutluca, “Gelinen noktada, dar gelirli vatandaşın bırakın ev alması, ev alma hayali bile ortadan kalkmıştır. Ev kiralarındaki hızlı yükseliş nedeniyle, vatandaşlarımız birbirleriyle mahkemelik olmaya başlamıştır. Fiyat artışları toplumsal barışı da tehdit etmektedir. TÜİK verilerine göre; 2014 yılında kendisine ait konutta oturanların oranı yüzde 61,1 iken, 2021 yılı sonu itibariyle bu oran yüzde 57,5´a düşmüştür. Kirada oturanların oranı da aynı dönemde yüzde 22,1´den, yüzde 26,8´e yükselmiştir.

 

ÇÖZÜM MALİYETİ DÜŞÜNÜLMELİ

Konut ve kira fiyatlarındaki astronomik artışlar, son günlerde vatandaşlarımızın canını çok yakmaktadır. Konut fiyatlarının hızla artmasında hükümetin uyguladığı kur ve faiz başta olmak üzere, yanlış ekonomi politikaları geliyor. Sonra bir de; bu politika yanlışını, düşük gelirlinin yanından bile geçemeyeceği "konut finansman teşvik paketi" ile çözmeye çalışıyorlar. Sorunun asıl kaynağına inilmiyor; sorunun nedenlerini anlamak yerine kafalar kuma gömülüyor! İnşaat maliyet endeksi son bir yılda yüzde 101,57 oranında artmıştır. İnşaat maliyeti artışında inşaat malzeme fiyat artışları ise yüzde 128,11 olmuştur. İnşaat maliyetlerindeki sadece bir aylık artış yüzde 9,58! Aylık yüzde 10´luk maliyet artışının olduğu bir sektörde fiyat artışlarını dizginlemek mümkün müdür? Çözüme maliyet artışlarını düşürerek başlamak gerekmez mi?” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir