En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşte örnek bir imam

Güzelyurt köyü okulu çöp döküm alanı, kaldırım taşları bakımı ve onarımı Güzelyurt Cami İmamı Yasin Vural'ında destekleriyle güzel bir görünüme kavuştu.
Bu haber 823 kere okunmuş. 20.04.2018 Cuma 16:16

BİRLİK VE BAREBERLİK

Güzelyurt köyünün güzelleştirmek adına bir çivi çakanın her zaman yanında ve duacısıyız diyen Cami İmamı Yasin Vural, "Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Birlik ve beraberlikten bizleri ayırmasın inşallah. Eğitim bir toplumun büyümesinde ve gelişmesinde en büyük unsurdur. Eğitimsiz bir toplum cehaletlerle boğuşan toplumdur. Eğitim verirken alanların da güzelleştirmek gerekir. Bunu için Güzelyurtlular olarak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Vural, "Eğitimin önemi günden güne artmaktadır. Bununla birlikte bu önemi fark eden toplumlar yüz yıldan fazla süredir çocuklar için eğitimi zorunlu tutmaktadır. Eğitim eskiden yaşama hazırlık süreci, meslek edinme süreci olarak algılanmaktaydı. Şimdi ise eğitimin işlevi bundan çok daha ötesidir. Eğitim yaşamla bağ kurmanın en önemli yoludur. İnsanoğlu yeryüzüne ilk ayak bastığı andan itibaren araştırmak, öğrenmek istemiştir. Bu onu insan yapan en temel özelliklerinden biridir. Günümüzde eğitim artık yaşam boyu devam eden ve sürekli ilerleyen ucu açık bir süreçtir. Yaşadığımız çağın bilgi çağı olması, bilginin insanda son derece büyük farklar oluşturduğunun keşfedilmesi eğitimin önemini arttırmıştır” diye konuştu.

 

İNSANLIK GEREĞİ

Vural, "Eğitimin önemi ve faydaları maddeler halinde şöyle sıralanabilir. Mutlu ve kaliteli yaşam, ekonomik refah, eşitlik ve adalet, bağımsızlık ve özgürlük, özgüven, medeni insan olma, hayalleri gerçekleştirme, toplumu ilerletme, ulusal kalkınma Görüldüğü gibi eğitimin bize sağladığı birçok fayda vardır. Ancak bütün bu faydaların ötesinde eğitimi insan olmanın bir gereği olarak görülmelidir."şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir