En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İstiklal Marşı töreni

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98’ünücü yıl dönümü Kırıkkale Kültür merkezinde düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.
Bu haber 559 kere okunmuş. 12.03.2019 Salı 19:52

TÖREN DÜZENLENDİ

Programa, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Tüfekçi,Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırıkkale genlinde yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öğrencilere ödüllerini verdi. Ardından Öğrenciler İstiklal Marşı oratoryo gösterisi sergilediler. Programın son bölümünde ise öğrenciler Milletin Sesi Mehmet Akif adlı tiyatro oyunu gösterisinde bulundular. Lal Saran ana okulu öğrencisi Aras Erol, İstiklal Marşını okuması esnasında bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamazken, Erol'u ayakta alkışladılar.

 

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Tüfekçi, "İstiklal Marşının kabul edildiği dönem olan Kurtuluş Savaşı dönemlerinde çoğu yerinin işgal altında olduğu ülkemiz, her türlü olumsuz koşullara ve imkansızlıklara rağmen düşmandan temizlenmiş ve bu günlerin temeli atılmıştır. O vakitlerdeki milletimizin Milli mücadele ruhu, bağımsızlık ideali, vatan sevgisi, azmi, cesareti, inancı, kahramanlığı, birlik ve beraberliği en güçlü ve anlamlı olarak Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı´mızın mısralarında kaleme alınmıştır. Bütün dizelerini gururla okuduğumuz ve o günleri hatırladığımız bu anlamlı ve eşsiz Marşımız, milli birlik ve beraberlik duygularımızı her daim canlı tutmuş, milletimize güç vermiştir.Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde kabulünün 98´inci yıl dönümünü kutluyor; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum ''dedi.

 

 BÜYÜK ESERLER ORTAYA KOYDU

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer , “ Bu güzel günde İstiklal Marşımızın kabulünün kutlamasını yapıyoruz ve büyük şair Mehmet Akif Ersoy’uda anıyoruz. İstiklal Marşı kolay yazılmadı. Çok büyük mücadeleler verildi. Zaten Akif çok güzel ifade ediyor. Camilerde vaazlar vermiştir. İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlığını simgeleyen bir marştır. Bir milletin gücünü gösteren bir marştır. Kolay yazılan bir marş değildir. Rahmetli zaten Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye ifade de bulunmuştur. Akif çok iyi bir eğitim almış hem Batı’yı hem Doğu’yu bilen Arapça, Farsça ve Fransızca bilen kuranı tesvir edecek kadar yetişmiş bir alim, Safahat’ı Çanakkale destanı gibi, İstiklal Marşı gibi çok büyük eserler ortaya koyan bir adam.’’

 

 5 YÜZ ÜZERİNDE MÜRACAAT

Sezer, İstiklal Marşı için 5 Yüz üzerinde müracaatın olduğundan bahsederek “Mütevazı kişiliğiyle, ahlaki anlayışı ve davranışıyla örnek bir insan. Kendisi hem yaşama alanlarında ki yaşam biçimiyle hayat anlayışıyla örnek bir insan. Hem de yaygınlaştırmak nesillerinde, gençlerinde toplumunda aynı şekilde yetişmesini isteyen birisidir. Ersoy’un arzuladığı bir nesil vardır. Bu nesil hem iyi yetişmiş, batı’yı da takip eden bir nesil olmasını istemiştir. Bu örnek davranışlarıyla da millete örnek olmuştur. İstiklal marşı mecliste kabul edildiği zaman 5 yüzün üzerinde istiklal marşı müracaatı olmuştur. Ama hiç birisi uygun görülmemiş. En son Mehmet Akif Ersoy teklifte bulunuluyor oda istiklal marşını yazıyor ve İstiklal marşı mecliste kabul ediliyor” ifadelerinde bulundu.

 

ALLAH MEKANINI CENNET EĞLESİN

Sezer,“O günden buz zamana istiklal marşımız her yerde coşkuyla okunuyor. Para ödülünü kabul etmiyor ve o parayı başka bir yere bağışlıyor. Mehmet Akif Ersoy’u herkesin yakından bilmesi ve tanıması lazım. Safahatı evimizden eksik etmememiz lazım. Mehmet Akif Ersoy’dan bir çok yazar ve şair etkilenmişlerdir. Akif hepimize örnek teşkil eden Alim, Şair, Mütevekkil ve Edebiyatçı bir büyüğümüzdür. Allah mekanını cennet eğlesin” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir