En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Jandarma bakım yaptı

Kırıkkale'de şehit ve gazi sayısının çokluğu bakımından Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Hali hazırda toplam (256) şehit ile (476) gazi bulunuyor.
Bu haber 286 kere okunmuş. 28.05.2021 Cuma 18:11

Kırıkkale'de şehit ve gazi sayısının çokluğu bakımından Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Hali hazırda toplam (256) şehit ile (476) gazi bulunuyor. Kırıkkale Jandarma Komutanlığı Şehit yakınları ve gaziler, başta Kırıkkale Valisi Yunus Sezer olmak üzere kurum amirlerince sık sık telefonla aranarak hal ve hatırları sorulmakta, evlerine özel ziyaretler de gerçekleştirilerek ihtiyaç ve talepleri karşılıyor.

 

 

BAKIM YAPTILAR

Kırıkkale Jandarma Komutanlığı "Ayrıca şehit aileleri ile gazilerimizin morallerinin her zaman yüksek tutulması ve çeşitli taleplerinin karşılanabilmesi için özel sorumlu personel görevlendirilmekte, bu personelce ailelerle sürekli iletişim kurularak onlara yalnız olmadıkları hissi verilmektedir. Özel anma günlerinde ve şehadet yıl dönümlerinde ise şehit aileleriyle birlikte olunmakta, şehit mezarlarına gidilerek dualar okunmaktadır. Defin yerleri şehir merkezlerindeki şehitliklerin dışında, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasındaki köylerde dağınık bir şekilde bulunan ve bir kısmı Covid-19 salgını sebebiyle aileleri tarafından ziyaret edilemeyen toplam (70) adet şehit mezarının takip ve kontrolü ise Kaymakamlıklarımızın koordinatörlüğünde Özel İdare ile Jandarma tarafından yapılmaktadır.'' dedi.

 

TAMİR EDİLDİ

Komutanlık, "Kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte şehit mezarlarında mevsim koşullarından kaynaklanan bakım ve onarım ihtiyaçlarının giderilmesi maksadıyla Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığınca rutin devriye görevi icra eden Jandarma devriyelerine sorumluluk bölgelerindeki tüm şehit mezarlarının ziyaret edilerek bakım ve onarım ihtiyaçlarının tespit edilmesi görevi verilmiştir. Tespit edilen eksiklikler çerçevesinde Jandarma devriyeleri tarafından 22-27 Mayıs 2021 tarihleri arasında tüm şehit mezarına genel bakım ve çevre düzenlemesi yapılmış, yıpranmış bayrakları yenileriyle değiştirilerek tamirat ihtiyacı olanların tamir edilmesi sağlanmıştır.'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir