En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kalite ve verim düşük

2019 yılı hasat mevsimi çiftçinin yüzünü güldürmedi. Son zamanlarda meydana gelen şiddetli yağışlar ve süne hububatı olumsuz etkiledi.
Bu haber 506 kere okunmuş. 17.07.2019 Çarsamba 10:20

2019 yılı hasat mevsimi çiftçinin yüzünü güldürmedi. Son zamanlarda meydana gelen şiddetli yağışlar ve süne hububatı olumsuz etkiledi. Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, hububat hasadında beklenen rekoltenin yakalanamadığına vurgu yaparak yağışlardan büyük zarar gören Kırıkkale’nin afet bölgesi kapsamına alınması çağrısını yeniledi.

 

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kırıkkale il geleninde başlayan hububat hasadı sona yaklaşmış durumda. Yüksek kesimlerin dışında kalan bölgelerde hasat tamamlanırken, beklenen verimi alamayan çiftçi kara kara düşünüyor. Bu yıl bir taraftan yağışların zamanında gelmemesi, diğer taraftan zamansız gelen şiddetli yağışlar hububatta verimi ve kaliteyi olumsuz etkiledi. Kırıkkale genelinde hububat hasadının sonuna yaklaşıldığına vurgu yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, “Aldığımız bilgiye göre, dönüm başına beklenen verimler alınmadığı yönündedir. Kalite olarak ise son dönemdeki aşırı yağışlar, hem de süne hububatta kaliteyi düşürdü” diye konuştu.

 

VERİM VE KALİTE DÜŞÜK

Çiftçinin kara kara düşündüğünü belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer  “Kırıkkale geneline geçen ay metrekareye 120 kilogram yağış aldı. Bereketli tarım topraklarının olduğu bölgelerde çok kısa sürede yağan şiddetli yağışlar ve dolu yüzde 100’e ulaşan hasarlar meydana getirdi. Bunun dışında ürünlerin büyük bölümünde süneye rastlandı. Zamansız yağışlar ve süne birlikte olunca hububatın hem verimini düşürdü, hem de kalitesini düşürdü.

 

AFET KAPSAMINA ALINMALI

Haziran ayındaki yağışların ve sünenin verim ve kalite düşüklüğüne neden olduğuna vurgu yapan Başkan Sümer, şiddetli yağışlardan büyük zarar gören Kırıkkale’nin afet bölgesi kapsamına alınması gerektiği çağrısını yeniledi. Daha önce yetkililere çağrıda bulunan ve çağrısını yenileyen Başkan Sümer “Banka ve kooperatiflere borcu olan Kırıkkale çiftçisi şuanda kara kara düşünüyor. Kırıkkale’nin afet bölgesi kapsamına alınması adımları biran önce atılmalıdır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir