En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Karlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporlarına göre; Kırıkkale, Ankara, Kayseri ve Kırşehir için kar yağışı uyarısı yapıldı.
Bu haber 319 kere okunmuş. 26.12.2019 Perşembe 08:05

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Yapılan son hava tahmin raporlarına göre, Kırıkkale, Ankara, Kayseri ve Kırşehir için kar yağışı uyarısı yapıldı. Perşembe günü (bugün) gelmesi beklenen kar yağışının, hafta sonu şiddetini artırması bekleniyor. İstanbul kar yağışı almayacak ancak cumartesi günü sulu kar yağışı görülecek. Bursa ile Balıkesir'e de pazar günü kar haberi var. Şiddetli yağışın etkisindeki Adana'nın yüksek kesimleri için de kar uyarısı geldi

 

SICAKLIKLAR DAHA DA DÜŞECEK

Türkiye bugünden itibaren kara kışın etkisine giriyor. Hava sıcaklığı daha da düşecek ve iç bölgelerde başlayacak sulu kar yağışı yerini kara bırakacak. Ankara başta olmak üzere iç Anadolu, doğu Anadolu ve karadeniz’in iç kesimlerinde önümüzdeki 5 gün boyunca kar yağışı etkili olacak. İstanbul için etkili bir kar yağışı beklenmiyor. Ancak cumartesi günü sürpriz olabilir.

 

DİKKATLİ OLUNMASI UYARISI

Bugün Akdeniz ve Ege'de etkili olan şiddetli yağış, yarın etkisini artıracak ve Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana, Hatay ve Osmaniye illerini vuracak. Şiddetli yağışların çok kuvvetli olacağı yer yer 51-100 kg/m2 yağış bırakacağı bildirildi. Meteorolojiden selin yanı sıra fırtına ve heyelana karşı da dikkatli olunması uyarısı geldi.

 

SULU KAR OLARAK BAŞLAYACAK

Hava sıcaklığının daha da düşmesi ile birlikte bugünden (Perşembe)itibaren yurdu kar yağışı etkisi altına alacak. Kar yağışı iç bölgelerde önce sulu kar olarak başlayacak. Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Sivas, Yozgat, Kayseri illerini etkileyecek sulu kar geceden itibaren yerini yoğun kar yağışına bırakacak. Adana'nın 1000 metreden yüksek kesimleri için de 20 santimi bulan kar uyarısı geldi.

 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir