En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kesintiye tepki gösterdi

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan ilçesinde yaklaşık 3 gündür devam eden su kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bu haber 255 kere okunmuş. 24.07.2022 Pazar 13:48

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan ilçesinde yaklaşık 3 gündür devam eden su kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkyılmaz, “Vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Gerekirse Sular Birliği’nden çekileceğiz.” dedi.

 

BORUYA ZARAR VERDİ

Kırıkkale Merkez’e bağlı Ulaş Köyü’nde, özel bir firma tarafından inşaat çalışmaları devam eden Jandarma Bölgesi’nde çalışan işçiler, bölgede bulunan 900’lük asbest su borusuna kazı sırasında zarar verdi. Yaklaşık 3 gün önce yaşanan olayın ardından, Kırıkkale Merkez’den Yahşihan’a gelen su akışı 12 debiden, 8 debiye kadar düştü. Hal böyle olunca, Yahşihan ilçesinin su depoları boş kaldı.

 

1 GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Su borusunun patlaması sonrası Yahşihan Belediyesi, gerekli yerlerle iletişime geçerek, durumun biran önce düzeltilmesini istedi. Yahşihan Belediyesi’nin talebi sonrası çalışmalara başlayan İl Özel İdaresi, gerekli ekipleri Ulaş Köyü’ne göndererek, arızanın onarılması için çalışmalara başladı. Onarım çalışmalarının yaklaşık 1 gün sürmesi beklenirken, Yahşihan Belediyesi İtfaiye ekipleri de ilçede bulunan ve su deposuna sahip olan evlere su taşımaya devam ediyor.

 

SABOTAJ İDDİASI

Basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Su hattımızı baştan sona kontrol ettik. 8 tane su motoru düzenli bir şekilde Kırıkkale iline su veriyor. Ancak verilen su kara düzen veriliyor. Herhangi bir teknik veya bir bar ölçücü olmadığını tespit ettik.  Teknoloji çağındayız hala Kırıkkale’ye ve Yahşihan’a gelen suların kara düzenle geldiğini tespit ettik. Tam biz işi yoluna koyduk, arkadaşlarımız artık dinlenmeye geçecekler, tam o sırada bizim ilgimizi, alakamızı dağıtmak amacıyla, su talepleri azaldığı anda, kullanılmayan bir depoda aniden, 3 farklı yerden yangın çıkıyor. Altını çizerek söylüyorum benim şahsi fikrim bu işte kundaklama ve sabotaj olduğuna inananlardanım.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Yahşihanlı vatandaşlardan özür dileyen Türkyılmaz, sorunun 1 gün içerisinde çözülmesinin beklendiğini belirtti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir