En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kimlik uyarısı

Kırıkkale Valiliği, eski kimliklerinin yeni kimliklere dönüştürülme süreciyle ilgili vatandaşları uyardı.
Bu haber 55 kere okunmuş. 18.07.2024 Perşembe 20:38

KİMLİK UYARISI

Yıllar önce Kırıkkale’nin pilot il olarak uygulanmaya başlandığı ve eski kimliklerin yeni çipli kimliklere dönüştürülmesi süreci devam ediyor. Bu yılsonu itibariyle yüzde 100 oranına ulaşılması beklenilen ve bu yılsonu itibariyle eski kimliklerin geçersiz olacağı süreçle ilgili Kırıkkale Valiliği açıklamalarda bulundu. Valilik, eski kimlik kartı kullanan ve yeni kimlik kartına sahip olmayan vatandaşları uyararak, en kısa süre içerisinde yeni kimlik kartlarını almasını talep etti.

 

YIL SONU SON GÜN

Konu hakkında Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Temaslı-temassız yonga, uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içeren Yeni T.C kimlik kartı başvurunuzu yaptınız mı? Yılsonunda oluşabilecek yoğunluk nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için; 2016 yılı öncesinde almış oldukları eski tip ehliyetlerini randevu alarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar değiştirmeleri gerekmektedir.

 

DİKKAT EDİLMELİ

T.C kimlik kartı almamış vatandaşlarımızın kamu ve özel hizmet veren kurumlardan daha kolay ve hızlı bir biçimde hizmet alabilmeleri için; ellerinde bulunan eski tip nüfus cüzdanlarını kolay taşınabilir. Taklit edilemez. Üstü güvenlikli ve Çipli T.C Kimlik kartlarını değiştirebilmeleri için en yakın Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir