En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkale gündem oldu

Kırıkkale'de konakladığı otelde gece odasına giren kişinin tacizine uğradığını belirten ve şikayetçi olan genç kız...
Bu haber 299 kere okunmuş. 13.09.2020 Pazar 13:21

Kırıkkale'de konakladığı otelde gece odasına giren kişinin tacizine uğradığını belirten ve şikayetçi olan genç kız, "Gece boyunca korkuyla uyuyamadım. Otel sahibinin açıklamalarıyla ben şizofren durumuna düşürülüyorum" dedi. Kırıkkale bu olayla gündem oldu.

 

 

KIRIKKALE GÜNDEM OLDU

Kırıkkale'de konakladığı otelde gece odasına giren Seyit Muhammet S.'nin kendisine tacizde bulunduğu ileri sürerek şikayette bulunan elektirik- elektronik mühendisi Kardelen Kamişli, yaşadıklarını anlattı. Kamişli, "O günden sonra sürekli uyanıyorum geceleri, korkuyorum. İnanın psikolojik anlamda korku yaratan bir şey. Umarım sorumlular cezalandırılır ve başka insanlar bunu yaşamaz" dedi. Kırıkkale bu olayla gündem oldu.  Ankara'da yaşayan elektrik-elektronik mühendisi Kardelen Kamişli (26), iş için gittiği Kırıkkale'de konakladığı otelde aynı katta kalan ve gece odasına giren Seyit Muhammet S.'nin tacizine uğradığını ileri sürerek, polise şikayette bulundu. Polis, gözaltına aldığı Seyit Muhammet S. ile bir otel çalışanı hakkında soruşturma başlattı. Alkollü olduğu belirlenen ve odaya nasıl girdiğini bilmediğini ileri süren Seyit Muhammet S., sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

 

KAMERA KAYITLARI NEREDE?

Otel odasında gece yaşadığı olayı Twitter hesabından paylaşarak duyuran Kardelen Kamişli, olayı anlattı. Kamişli, gece uyandığında yatağında tanımadığı Seyit Muhammet S.'yi otururken gördüğünü, büyük korku ve panik yaşadığını söyledi. Hem Seyit Muhammet S. hem de otel yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunan Kamişli, odasına giren şüphelinin kamu kurumunda mühendis olduğunu öğrendiğini söyledi. Kamişli "Otel müdürü odamın bulunduğu ikinci kattaki kartlı geçiş sisteminde bir arıza meydana geldiğini sigorta atması sonucu bütün kartların bütün odaları açabildiğini söyledi. Burada bir ihmal söz konusu. Aynı zamanda ikinci kattaki kameraların arızalı olması düşündürücü. Delil karartma var burada. Kamera sistemi bozuksa ikinci katta pandemi nedeniyle birçok oda boş, müşteriler diğer odalara alınabilirdi. O kapılar nasıl açıldı, kamera kayıtları nerede? Umarım soruşturma, süreç düzgün şekilde yürütülür" dedi.

 

İLK KEZ YAŞIYORUM

Kardelen Kamişli, sosyal medya üzerinden olayı duyurduğunu hatırlatarak, "Eğer ikinci kattaki kamera kayıtları silinmişse tekrar geri getirilebilir. Kayıt yapılan kısımların geri gelmesini istiyorum. Otel sahibinin açıklamalarıyla ben şizofren durumuna düşürülüyorum. Odayı 'Kardelen Hanımın kartı dışında açan olmadı' deniyor. Gece boyunca korkuyla uyuyamadım. Bu psikolojik tahribatla birlikte nasıl yaşayabiliyorum bilmiyorum. Ben mesleğim gereği çok gezdim. Ama böyle bir olay hiçbir zaman başıma gelmedi. Odama giren şahsın beni kolumdan tutmaya çalışması bile bir teşebbüstür. Bireyler ve cinsiyetler fark etmeksizin tecavüz ve taciz oluyor. Bu anlamda bu teşebbüs gerçekleşmiş olsaydı kamera sistemi yine kayıt almayacaktı, sır bir cinayet olacaktı. Umarım gerçekten oteldeki sorumlu kişiler ve şahıs ceza alır" dedi.

 

KONUT DOKUNULMAZLIĞI

Kardelen Kamişli, nöbetçi savcının olayı 'konut dokunulmazlığının ihlali' olarak nitelendirdiğine dikkat çekerek, "Bu sadece bir konut dokunulmazlığı ihlali değil. Burada benim hayatım söz konusuydu. Daha kötü şeyler de olabilirdi. Şahıs 1.80 promil alkollüymüş. Alkol ceza değerlendirmesinde bir indirim sebebi sayılmamalı. Türkiye'de her gün birden çok kadın öldürülüyor. Bunların önüne geçmek için emsal, caydırıcı bir karar olması lazım. Kadınlar olarak sokakta rahat yürümek istiyoruz. 'Arkamızdan bizi biri takip ediyor mu' diye tedirgin olmak istemiyoruz" diye konuştu.

 

UYUYAMIYORUM

Kardelen Kamişli, olayın yaşandığı günden beri uyuyamadığını geceleri sık sık uyandığını belirterek, "O günden sonra sürekli uyanıyorum, korkuyorum. İnanın psikolojik anlamda korku yaratan bir şey. Psikolojik bir savaş ve saldırı var. Bu konuyu elimden geldiğince ilerletmek istiyorum. Kırıkkale'de Emine Bulut cinayeti yaşandı. Aklıma o anlar geliyor sürekli. Ben de öyle olabilirdim. Umarım sorumlular cezalandırılır ve başka insanlar bunu yaşamaz" ifadelerini kullandı. Öte yandan polisin, resepsiyonda yanlışlıkla Seyit Muhammet S'ye otelde temizlik görevlilerinin kullandığı 'mastercard' olarak isimlendirilen ve her odanın kapısını açan karttan tanımlandığı üzerinde duruyor.

 

OTEL SAHİBİ KONUŞTU

Kırıkkale'de 26 yaşındaki Kardelen Kamişli'nin kaldığı otel odasında gece yarısı daha önce hiç tanımadığı bir adamın yatağında oturduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan otelin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Algül, olayın yaşandığı anda resepsiyon görevlisinin odaya çıktığı ve odada genç kadından başka kimsenin olmadığını söyledi. Kardelen Kamişli (26), konakladığı otelde gece odasına giren, aynı otelde kalan S.M.S.'nin tacizine uğradığını öne sürdü. Konuyla ilgili konuşan otelin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Algül, "Kadın misafirimiz resepsiyon görevlimizi arayarak odasında yabancı bir beyin olduğunu haber veriyor. Bunun üzerine resepsiyon görevlimiz derhal odasına çıkıyor. Çıktığında odanın boş olduğunu, oda da kadından başka kimsenin olmadığını görüyor." dedi.

 

TAKİP EDİLİYOR

Elektrik-Elektronik Mühendisi Kardelen Kamişli (26), Ankara'dan iş için gittiği Kırıkkale'de konaklamak için bir otele yerleşti. İş bitiminde otele geçen Kamişli, gece saatlerinde S.M.S.'nin (26) yatağının başucuna oturduğunu iddia etti. Sosyal medya üzerinden yaşadıklarını anlatması üzerine Kırıkkale Valiliği, olaya ilişkin soruşturma başlatarak, S.M.S. (26) ile O.K. (23) hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi. İHA muhabirine konuşan söz konusu otelin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akgül, her odaya ayrı kartla girildiğini ve bunun da sistem üzerinden takip edildiğini söyledi.

 

KİMSE GÖRÜNMÜYOR

5 yıldır otel işletmeciliği yaptıklarını belirten Akgül, "Olay 8 Eylül gece saat 03.00 sıralarında meydana geliyor. Kadın misafirimiz resepsiyon görevlimizi arayarak odasında yabancı bir beyin olduğunu haber veriyor. Bunun üzerine resepsiyon görevlimiz derhal odasına çıkıyor. Çıktığında odanın boş olduğunu, oda da kadından başka kimsenin olmadığını görüyor. Kadına odasına girerek kapıyı kilitlemesini ve polisi arayacağını söylüyor. Resepsiyon görevlisi aşağıya inerek polise bildiriyor. Emniyete çok yakın bir otel olduğumuz için olay yerine çok kısa bir süre içerisinde polis ekipleri intikal ediyor. Diğer müşterimizi katta dolaşırken görüyor. Müşterimiz hafif alkollü ve aşağı indiriyorlar. Kadın da resepsiyona iniyor. Kendisinin odasına girdiğini iddia ederek şikayetçi oluyor" dedi.

 

İFADESİ ALINMIŞ

Kamişli'nin emniyet ifadesinde taciz ve temas olmadığını anlatan Akgül, "Polis ekipleri de emniyete götürerek ifadesini alıyorlar. Kadın şikayetçi oluyor beyefendiden. İfadesinde de şahıs hatırlamadığını, kendisinin alkollü olduğunu, odaya girip girmediğini bilmediğini söylemiş. Kadın ifadesinde de kendisine herhangi bir taciz ve temas olmadığını belirtmiş. Sadece odasına yabancı bir şahsın girdiği olayıyla şikayetçi oldu" ifadesini kullandı. Akgül, "Otel sahibi olarak ertesi günü otele geldiğimde duydum olayı çok üzüntü ile karşıladım. Hemen kadın misafirimizi cep telefonundan aradım. Üzüntülerimizi ifade ettim geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bu konuda onun yanında olduğumuzu ve gerekli her türlü adımı birlikte atmak istediğimizi, emniyete bizim de haber verdiğimizi, konun takipçisi olacağımızı belirttim. Emniyete bizim de müracaatımız var. Bu şahsın girip girmediği girdiyse nasıl girdiği konusunda araştırma yapılıyor. Kendi imkanlarımızla buradaki yaptığımız araştırmalarda şunu gördük; Bizim kapılarımız elektronik kilit sistemi elektronik kapılardır. Kartlı sistemle açılır. Gün boyu yapılan kapı açma hareketleri raporları var" diye konuştu.

 

 

OTEL DE MAĞDUR OLDU

Sosyal medyada otel hakkında bir karalama linç kampanyası başlatıldığını dile getiren Gökhan Akgül, "Taciz olayı olmadığı kendi ifadesinde de anlaşılıyor. Kadın, zaten taciz edildiğini de iddia etmiyor. Odasına yabancı bir şahsın girdiği söyleniyor. Odaya nasıl giriş yapılabilir diye paylaşımlar görüyoruz. Bu kişinin de diğer misafirimiz gibi otelde konaklayan olduğunu belirtmek isterim otele yabancı bir kişi giremez. Kesinlikle sosyal medyada dolaşan haberler uzaktan yakından ilgisi olmayan ifadelerdir. Bunlar zaten yapılan tahkikatlarda da zaten ortaya çıkacak. Bizi boştan yere linç etmeye çalışıyorlar. Bu konuda kadın misafirimizin mağduriyetini aşar tarzda mağdur olduğumuzu da belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir