En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkale rüzgarı

Etimesgut Belediyesi 16. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 4. Gününde Samsun, Kırıkkale ve Balkan programlarına ev sahipliği yaptı.
Bu haber 417 kere okunmuş. 03.09.2019 Salı 19:16

KIRIKKALE RÜZGARI ESTİ

Etimesgut Belediyesi 16. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 4. Gününde Samsun, Kırıkkale ve Balkan programlarına ev sahipliği yaptı.  Başkent Samsunlular Derneği programında Samsun Büyükşehir Belediyesi folklor ekibi gösterisiyle festivale renk kattı. Samsunlu Ece Eylül Sağlam Çanakkale şiiriyle meydanı duygulandırdı. Samsun yöresel sanatçısı Fehmi Namal yöresel türkülerini seslendirdi. Dernek Başkanı Yüksel Tosun Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi İlknur Demirel’e semaver, bandırma vapuru minyatürü, Çarşamba kasketi, Samsun yöresel dokuma kilim, dokuma çanta, fındık hediye etti. Demirel sahnede bakır kazanda keşkek dövdü, yöresel lezzetlerden tattı.

 

TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Ve Dayanışma Derneği gecesi Kırıkkale Keskin Halay Ekibinin gösterisiyle başladı. Daha sonra Kırıkkale yöresel sanatçısı Taşan Kardeşler Neşet Ertaş ve Hacı Taşan’ın unutulmaz türkülerine seslendirdiler. Dernek Başkanı Abdullah Polat, Başkan Demirel ve eşi İlknur Demirel’e yöresel gıda sepeti ve tablo hediye ettiler. Balkan Göçmenleri İktisadi Araştırma Ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (BİSAV) bu yıl festivalde Kuzey Makedonya kültürünü tanıttı. Kırıkkale programına AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan da katıldı. Turan yaptığı konuşmada Demirel’i Türk kültür ve sanatına yaptığı katkı için tebrik etti. Kuzey Makedonya’dan gelen Doğan ve Yusuf Emini türküleri, şiirleri ve konuşmalarıyla beğeni topladı. Festivali alanını dolduran on binlerce başkentli Evlad-ı Fatihanları bağrına bastı. BİSAV Başkanı Yüksel Özkale Başkan Demirel’e Makedonya’nın kültürünü değerini tanıtan resimler ve hediyeler takdim etti.

 

PLAKET VE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim, Novatsi Belediye Başkanı Lyube Kuzmonoski de festivale katılarak kısa bir selamlama konuşması yaptılar; Balkan kültürünü tanıtma fırsatı verdiği için Başkan Demirel’e teşekkür ettiler. 4. gün finalinde Yudum verdiği konserle türkü ziyafeti yaşattı. Sanatçı geniş repertuvarıyla yurdun dört bir yanına ait türkülerini başkentliler için okudu. Yudum’un hareketli türkülerinde Başkan Demirel vatandaşlarla birlikte halaylar çekti. Konser sonunda Demirel sanatçıya plaket ve çiçek takdim etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir