En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Köyümde yaşayayım

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası desteği ile Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması...
Bu haber 318 kere okunmuş. 08.09.2020 Salı 14:05

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası desteği ile Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla Sözleşmeli Küçükbaş Üretim Modeli temelinde hazırlanan, “Köyümde Yaşamak İçin Bir SÜRÜ Nedenim Var” projesinde hazırlıklar tamamlandı.

 

 

ÖNEMLİ BİR PROJE

Proje hakkında bir açıklama yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer; “İlimizde tarım ve hayvancılığın gelişimi için 5 yıllık bir süreçte takip edilecek yolu planladığımız “Köyümde Yaşamak İçin Bir SÜRÜ Nedenim Var” projemizde hazırlık çalışmaları tamamlandı. Hedefimiz 5 yılın sonunda ilimiz küçükbaş hayvan varlığını 200.000 başa çıkartmaktır. Projenin uygulandığı ilk illerden olan Kırıkkale’mize hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu. Sözlerine projenin büyük katkılar sağlayacağına olan inancını vurgulayarak devam eden Sezer, tüm çiftçilerimizi ve yetiştiricilerimizi proje hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine davet etti.

 

KİMLER YARARLANABİLİR?

Proje ile ilgili şu bilgiler verildi: “18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı. Halen kendi adına koyun yetiştiriciliği yapıyor olmalı. Asgari 150 baş kapasiteli ağıl sahibi (mülk/kira) olmalı. Projeden faydalandığı takdirde hayvan sayısını asgari 100 başa çıkarmalı. Yıllık kaba yem ihtiyacının %50’sini yetiştirme imkanına sahip olmalı. Mera kullanma imkanına sahip olmalı. Kredi kullanmaya engel hali olmamalı.

 

NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. Başvuruların Değerlendirilmesi ve Başvuruların Sonuçlandırılması Başvurular Valiliğimizdeki komisyon tarafından değerlendirilecektir. Uygun bulunan başvurular Ziraat Bankasına iletilecektir. Ziraat Bankası tarafından başvuruda bulunan kişinin kredi almaya uygun olup olmadığı incelenecektir. Ziraat Bankası kredi vermeye uygun bulduğu üreticilerimize 100 bin ₺ yatırım, ihtiyaçları halinde 50 bin ₺ işletme kredisi verecektir. Yatırım kredileri 12 ay ödemesiz dönemli - azami 7 yıl vadeli ve tamamı faizsiz olacaktır. İşletme kredisinde ise azami vade 18 ay olup, faiz oranı %50 indirimli olacaktır. Başvuruların değerlendirilmesi Ekim ayı sonunda, Kasım ayı sonunda ve Aralık ayı sonunda şeklinde üç etapta yapılacaktır.

 

PROJENİN YÜRÜTÜLMESİ

Valiliğimiz tarafından; Koyun ırkları belirlenecektir. Küçükbaş dişi hayvan temin edilecek (damızlıkçı) işletmeler belirlenecektir. Hayvanların projeden faydalanan üreticilere teslimi sağlanacaktır. Kaliteli ve uygun maliyetli yem üreten firmalar belirlenerek, üreticilerimize duyurulacaktır. Uygun maliyetli hayvan kesimi yapacak firmalar belirlenerek, üreticilerimize duyurulacaktır. Üç aylık periyotlarla hayvan alan işletmelerin kontrolü sağlanacaktır.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir