En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

KÜ açıklama yaptı

Kırıkkale Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın Arapça okunduğu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikteki İstiklal Marşı'nın Arapça okunması üzerine...
Bu haber 324 kere okunmuş. 20.12.2019 Cuma 18:57

Kırıkkale Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın Arapça okunduğu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikteki İstiklal Marşı'nın Arapça okunması üzerine Rektörlük'ten olayla ilgili, "Yabancı öğrencilerin anlaması için bir öğrenci arkadaşımız tarafından Arapça okundu" açıklaması yapıldı.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın Arapça okunduğu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikteki İstiklal Marşı'nın Arapça okunması üzerine Rektörlük'ten olayla ilgili, "Yabancı öğrencilerin anlaması için bir öğrenci arkadaşımız tarafından Arapça okundu" açıklaması yapıldı. Kırıkkale Üniversitesi'nde Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu'nun bugün gerçekleştirdiği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı, Arapça okundu. Sosyal medyada yayılan görüntülere ise tepkiler yağdı.

 

ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Kırıkkale Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğunun Dünya Arapça Günü ile ilgili bugün gerçekleştirdiği etkinliğe ait broşürlerde, İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasının da programa alındığı görülmüştü. Üniversiteden yapılan açıklamada ise, broşürlerin söz konusu etkinliğe ait olduğu doğrulanırken, İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasının şiir şeklinde Arapça okunacağı belirtildi. Haziran ayındaki mezuniyet töreninde Türkçe okunmayan İstiklal Marşı'nın etkinlik kapsamında Arapça okunacak olması tepki toplarken, broşürün üzerinde "görüldü" kaşesinin olması dikkat çekti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir