En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

KÜ ilk 500’de

Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü, Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması’nda (ARWU: Academic Ranking of World Universities), ilk 500 bölüm arasına girmeyi üçüncü kez başardı.
Bu haber 472 kere okunmuş. 07.08.2020 Cuma 17:52

ÖNEMLİ BİR BAŞARI

ARWU, ülkemizdeki üniversitelerin sıralamasında, YÖK'ün dikkate aldığı üç indeks (THE, QS, ARWU) arasında yer alıyor. Dünyadaki üniversitelerin bilim alanlarına göre sıralaması, 2003 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılıyor. Üniversitelerin Bilim Alanlarına göre sıralandığı 2020 yılı listesinde Dünyadaki Matematik Bölümleri arasında Matematik alanında ilk 500 arasında olma yer alma başarısı gösterdi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Shanghai Ranking Consultancy tarafından yayımlanan, 2020 yılı Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması ilk 500 listesinde, Türkiye’de ki üniversitelerinden dört matematik bölümü yer aldı. Bu bölümlerden biri de Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü oldu. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, 2018 ve 2019 yıllarında da aynı başarıyı elde etmiş olan ve 2020 yılında bu önemli başarıyı tekrarlayan Matematik Bölümü ve emeği geçen bütün akademisyenleri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir