En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kuralları öğrendiler

Kırıkkale'de jandarma ekiplerince öğrencilere, mobil trafik eğitim TIR’ı ve pedallı arabalarla trafik güvenliği anlatıldı.
Bu haber 194 kere okunmuş. 27.04.2022 Çarsamba 19:02

Kırıkkale'de jandarma ekiplerince öğrencilere, mobil trafik eğitim TIR’ı ve pedallı arabalarla trafik güvenliği anlatıldı. İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandırılan eğitim TIR’ında öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

 

EĞİTİM VERİLDİ

Öğrenciler, Jandarma Mobil Trafik Eğitim Tır’Inda verilen teorik bilgilerin ardından meydanda kurulan parkurda öğrendiklerini uygulama imkanı buldu. Pedallı arabalara bindirilen öğrenciler, jandarma personeli gözetiminde emniyet kemeri, trafik ışıkları, trafik uyarı levhaları ve yaya geçidi konusunda uygulamalı eğitim aldı. Şehit Mustafa Nohut Anaokulu öğretmeni Sevcan Altıntaş, gazetecilere, öğrencilerle jandarma ekiplerinin düzenlediği trafik eğitimine katıldıklarını söyledi. Altıntaş, "Özellikle çocuklar için uygulamalı eğitim çok önemli. Anaokulu öğrencilerinin bu çalışmaları uygulamalı öğrenmeleri onlarda daha kalıcı bilgi sağlamakta." diye konuştu. Anaokulu öğrencisi Bilge Boyraz da jandarma abilerinin bugün kendilerine trafik kurallarını öğrettiğini belirtti. Etkinlik kapsamında meydanda emniyet kemeri simülasyon aracında da öğrenci ve vatandaşlar yavaşlatılmış araç içerisinde trafik kazası anında yaşananlara tanıklık etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir