En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kurban uyarısı!

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Türkiye'de başta kırmızı et ihtiyacını gidermek ve damızlık hayvan sayısını artırmak amacıyla Bakanlık tarafından dişi hayvan kesiminin yasaklandığını bildirdi.
Bu haber 762 kere okunmuş. 03.08.2018 Cuma 15:26

DİŞİ HAYVAN UYARISI!

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Türkiye'de başta kırmızı et ihtiyacını gidermek ve damızlık hayvan sayısını artırmak amacıyla Bakanlık tarafından dişi hayvan kesiminin yasaklandığını bildirdi. Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, bu nedenle besicilik yapan yetiştiricilerin damızlık değeri taşıyan dişi hayvanlarının Kurban Bayramı'nda kurban satış yerlerine alınmayacağını ve kurban olarak kesimlerine izin verilmeyeceğini vurguladı. Emniyet güçleri, jandarma teşkilatı ve belediye zabıta memurları tarafından yetkili bulundukları bölgelerde kesimhaneler dışında yapılacak kesimlerin önlenmesi için gerekli tedbirler alınacağının altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

 

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

"Kesim yerleri dışında kesim yapıldığının tespiti halinde İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Söz konusu karar, ülkemizde sürdürülebilir bir hayvancılık yapmak, hayvan varlığının korunması ve artırılması, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve damızlık değere sahip kaliteli dişi hayvanların kesilmesinin önüne geçmek amacıyla ülke menfaatleri gözetilerek alındı."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir