En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kurtlar saldırdı

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde ağıla giren kurtlar, Taşdemir çiftinin geçim kaynağı olan küçükbaş sürüye saldırdı. 24 koyun telef oldu, 7 koyun yaralandı.
Bu haber 9 kere okunmuş. 05.05.2025 Pazartesi 19:59

KURT SALDIRISI

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Çayır Yaylası’nda gece saatlerinde meydana gelen olayda, hayvancılıkla geçimini sağlayan Remzi ve Fatma Taşdemir çiftinin ağılına kurtlar saldırdı. Sabah saatlerinde ağıla gelen çift, 24 koyunun telef olduğunu, 7’sinin ise yaralandığını görünce büyük şok yaşadı. Olay sonrası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edilerek ağıldaki incelemelere başladı. Yaşanan acı olayın ardından gözyaşlarına boğulan Fatma Taşdemir, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaşadıklarını anlattı. Dört yıldır hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Taşdemir, “Akşam evime gidiyorum, eşim burada kalıyor. Sabah geldiğimde kurtlar ağıla girmiş. Zararımız çok büyük, çok üzgünüm. Bu sürüyü bir kuzuyla büyüttüm. Kurbanlık olarak sattıklarım oldu ama kalanlarını adım adım çoğalttım. Hepsinin adı vardı: Hacivat, Karagöz, Sürmeli…” dedi.

 

 

KORKUDAN ÖLMÜŞLER

Olayda 11 küçük kuzunun da korkudan çatlayarak öldüğünü belirten Taşdemir, hayvanları evladı gibi gördüğünü şu sözlerle anlattı: “Eşimden bile kıskanıyordum bu hayvanları. Çünkü ben bakıyordum. Televizyonum yok, komşum yok, sosyal hayatım hiç yok. Tek uğraşım bu koyunlardı. Eşim daha yeni emekli oldu. Üniversite okuyan bir çocuğum var. Başka hiçbir şeyim yok. Bu koyunlar bizim geçim kaynağımızdı.” Ağıldaki son kontrolleri gece saatlerinde gerçekleştiren Remzi Taşdemir ise, “Akşam davarı koyduk. Gece saat 3 gibi yokladım, hepsi yatıyordu. Sabah geldiğimde ağıla kurtlar girmiş, 24 koyun ölmüş, 7’si yaralı. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir