En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Maganda uyarısı

Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) Başkanı Erol Tombak, kentteki düğün ve kutlamalarda ölüm ve yaralanmalara yol açabilecek...
Bu haber 212 kere okunmuş. 06.05.2022 Cuma 18:37

Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) Başkanı Erol Tombak, kentteki düğün ve kutlamalarda ölüm ve yaralanmalara yol açabilecek "maganda kurşunları"nın engellenmesi amacıyla düğünlerde silah atılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

 

 

ÖNEMLİ BİR UYARI

SAMDER Başkanı Erol Tombak, Covid-19 yasaklarının kısmen kalması ve Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte düğünlerini erteleyen çiftlerin Mayıs ayı ile birlikte yoğunluk yaşanabileceğini söyledi. Geçmiş yıllarda yaşanan silah atılmalarından dolayı düğünler de üzücü olayların yaşandığını hatırlatan Tombak, “Bilindiği gibi kurşun adres sormuyor. Tekrar üzücü olaylar yaşanmaması için toplum olarak engel olalım. Mutlu günleri hüzne çevirmeyelim. Düğünlerimiz de gelenek haline gelen silah sıkmalarına son verelim.

 

DİKKAT EDİLMELİ

Mahalle muhtarlarına da çok işler düştüğünü söyleyen Başkan Tombak, “Mikrofona hakim olan sanatçı arkadaşlar, düğünlerimiz de yaşanacak olan, üzücü olaylara mahal verilmemesi için, saat başı mikrofondan uyarı yapmalarını önemle rica diyoruz. Mahalle muhtarlarımızın da, mahalle sakinlerinin düğünlerine giderek, yasalar ve yasaklar hakkında, kurallara uymaları hakkında, düğün sahiplerine uyarı ve bilgilendirme yapmaları mümkün olabilir. Tüm düğün sahiplerimize kazasız bir düğün yapmalarını diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir