En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Maske üretiyorlar

Kırıkkale'nin maske ihtiyacı gönüllü kursiyerler, dezenfektan ihtiyacı ise öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanıyor.
Bu haber 393 kere okunmuş. 13.04.2020 Pazartesi 11:40

Kırıkkale'nin maske ihtiyacı gönüllü kursiyerler, dezenfektan ihtiyacı ise öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanıyor. Kentin maske ihtiyacını karşılamak için kolları sıvayan Halk Eğitim Merkezlerinin gönüllü usta öğreticisi kadınlar, yoğun mesai harcayarak günde 7 bin maske üretiyor.

 

MASKE YAPIYORLAR

Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Keskin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de gönüllü olarak dezenfektan ve temizlik ürünleri mesaisi yapıyor. İki okulda günde 7 ton dezenfektan, 2-3 ton da temizlik malzemesi üretiliyor. Ürünler başta Kırıkkale Belediyesi olmak üzere kamu kurumlarına gönderiliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının bütün birimleri olarak bu sürecin içerisinde olduklarını söyledi. Türkiye'nin ve dünyanın bu süreci bir an önce atlatması için mücadele ettiklerini dile getiren Tüfekçi, şöyle konuştu: "Bu bağlamda Kırıkkale Halk Eğitim Merkezleri olarak aktif bir şekilde maske üretimi yapıyoruz. Merkez Halk Eğitim Merkezinde şu anda günlük 5 bin maske üretiyoruz. Daha sonra paketlemesini gerçekleştirerek Valiliğimiz, kamu kurumları ve ihtiyaç olan yerlere gönderiyoruz. Vatandaşlara da Valiliğimiz aracılığıyla dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu süreci en kolay şekilde atlatmak için bizim de bir payımız oluyor."

 

BİLGİLER VERİLDİ

Tüfekçi, merkezde 25 usta öğreticinin gönüllü olarak görev yaptığını belirterek, yine 8 ilçede de gönüllülük esasına göre usta öğreticilerin ve velilerin katılımıyla günde 2 biner olmak üzere il genelinde günlük 7 bin maskeyle sürece katkı sağladıklarını vurguladı. Bilim ve Sanat Merkezi ile 3 boyutlu yazıcı bulunan birkaç okulda ise yüz koruyucu siperli maske yaptıklarını anlatan Tüfekçi, "Şu anda 230 maskeyi hazırladılar. Bunları İl Sağlık Müdürümüze daha sonra da İl Emniyet Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Özellikle sağlık çalışanları ve emniyet görevlileri bu süreçte yoğun mesai harcıyorlar. Ciddi risk içerisinde, bizler için kendilerini feda ediyorlar. Bizim gücümüz de buna yetiyor” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir