En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

MKE özelleşmesin

Memur-Sen ve Enerji-Bir Sen üyeleri MKE’nin özelleşmesine tepki gösterdiler.
Bu haber 295 kere okunmuş. 21.06.2021 Pazartesi 18:42

Memur-Sen ve Enerji-Bir Sen üyeleri MKE’nin özelleşmesine tepki gösterdiler. Enerji Sen Başkanı Mikail Başer, “Makina Kimya'nın yüzyılı aşkın sürede oluşan bilgi, birikim ve kurum kültürünün yok olmasına, Ne bu kurum için ter dökenlerin Ne bizim ne de milletimizin gönlü razı değildir. MKE Özelleşmesin” dedi.

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDULAR

MKE lojmanlarında yapılan eylemde Memur-Sen Başkanı Yasin Pekuz, Enerji Sen Başkanı Mikail Başer, sendika üyeleri ve memurlar destek verdi. Üyeleri adına konuşma yapan Başer, "Şirket sermayesinin tamamı hazineden karşılanacak, ancak tüm kanunlardan ve denetim mekanizmalarından muaf tutulacak. Ayrıca devletin, kamudaki istihdam kanunlarının tamamı yok sayılarak, iş kanuna göre personel istihdam edilecek. Sanki bu kurumda şu anda iş kanunuyla çalışan 2900 işçi yokmuş gibi,  Özel hukuk hükümlerine geçirilmesi planlanıp, mevcut statü tamamen kaldırılarak, ilerde özelleştirmeye zemin hazırlanmakta ve çalışanları belirsizliğe ve güvencesizliğe itmektedir.''dedi.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

Başer, “Bunun da amirinden memuruna, hizmetlisinden işçisine varana kadar büyük bir hak kaybı oluşturacağı aşikardır. Benzer örnekleri kamu çalışanları 1984 yılından beri bizzat yaşayarak tecrübe etmiş ve neticesinde kamu ciddi kayıplara uğramıştır.  Savunma sanayimizin en önemli ve en eski kurumu olan, Makine Kimya’da yapılmak istenen bu düzenlemenin, telafisi mümkün olmayan zararlar açacağı kesin, 3-5 yıl sonra şu an ki mevcut sisteme geri dönüleceğini ön görebiliyoruz.  Personele teklif edilen sözleşme, kurumda çalışan kamu görevlilerinin sahip olduğu statü haklarını tamamen ellerinden alabilecek hükümler içeriyor. Statü değişikliği adı altında "özelleştirmeye" zemin oluşturuluyor.  Çalışanların tüm hak ve hukuku, oluşturulacak Yönetim Kurulunun keyfine bırakılmayacak kadar önemlidir, kıymetlidir. Aksi halde telafisi imkânsız vahim sonuçlar doğuracağı kesindir.'

 

 MİLLET RAZI DEĞİL

Değerli arkadaşlar, Bugüne kadar, Makina Kimya’nın başarılarının arkasında mevcut kamu görevlileri yer almaktadır. Kurumsal hafızanın yok olması kurumun hedeflenen stratejik amaçlarına ulaşmasının sekteye uğramasına veya imkânsız hale gelmesine neden olacağı geçmiş deneyimlerden bilinmektedir. Savunma sanayinin böylesine önemli bir kurumuna, hele hele yabancı personel alınması hepsinden daha vahimdir. Makina Kimya'nın yüzyılı aşkın sürede oluşan bilgi, birikim ve kurum kültürünün yok olmasına, Ne bu kurum için ter dökenlerin Ne bizim ne de milletimizin gönlü razı değildir. Ödüllendirilmesi gerekenler, bugün cezalandırılmak istenmektedir. Acaba suçları nedir?

 

AĞIR BİR TABLO OLACAK

Soruyorum size; Hangi projeyi yapmak istediniz de mevcut statü size engel oldu? Hangi projeyi yaptınız da denetim sistemi, personel sistemi, vergi sistemi sizlere engel çıkarttı Kamunun tüm gücünü kullanıp, bu denli imtiyaz sahibi olup kamunun denetiminden kaçmak acaba niye? Alanında uzman personelin, ilgisiz kurumlara gönderilmesi personel için stres sebebi, kurumlar için yük ve iş barışının bozulması demektir. Kurum personeli, kamuda örneğine rastlanmamış bir sistemle karşı karşıya bırakılmaktadır. Yapılmak istenen işin görünen adı ‘Statü Değişikliği’  Ancak bizi özelleştirmeden daha ağır bir tablo beklemektedir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir