En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mobil tarım hizmeti

Kırıkkale'de çiftçi ve üreticilerimizin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında karşılanması amacıyla...
Bu haber 553 kere okunmuş. 24.06.2020 Çarsamba 16:39

Kırıkkale'de çiftçi ve üreticilerimizin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında karşılanması amacıyla Mobil Tarım Hizmet Ekibi projesi hayata geçirildi. Çelebi İlçesine bağlı Tilkili köyünde düzenlenen Buğday hasadı açılışına katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ilk defa ilimizde uygulanan proje hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Çiftçilerimizin gelirinin daha da artması ve bu konuda desteklenmesi amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini aktaran Vali Sezer şunları söyledi:“ Bazen çiftçilerimizin bizlere  ‘ Biz tarlamıza ne ekeceğiz, verimimizi daha yukarılara nasıl çıkaracağız ’ gibi serzenişleri oldu. Aslında bu kanallar açık ama demek ki biz yeterince kendimizi anlatamıyoruz. Dolayısıyla Kırıkkale olarak Mobil Tarım Ekiplerini oluşturduk. Arkadaşlarımız 24 saat sahada olacaklar. Her çiftçimizin ulaşabileceği sorumlu bir personelimiz olacak. Talep edildiğinde bu arkadaşlarımız çiftçilerimize sahada ulaşarak bilgilendirmenin yanı sıra, sorunun giderilmesi yönünde gerekli çalışmaları yapacak.”

 

27 PERSONELDEN OLUŞUYOR

Bu projenin çiftçilerimize faydalı olması ve yaygınlaşması temennisinde bulunan Vali Sezer “ Bir ürün elde edebilmek için bir sene emek harcanıyor, para harcanıyor. Bizim bütün gayemiz, bütün çabamız burada birim fayda olarak daha fazla fayda edebilmemiz, çiftçimizin daha fazla kazancı olsun. Tarım Bakanlığımızın da herkesin de çabası bu yönde. Sizin de destekleriniz ile bu iletişim kanallarını daha da arttırarak güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum “ dedi.7/24 esasıyla görev yapacak Mobil Tarım Hizmet Ekibi, teknik ve sağlık hizmetlerinde görevli, konusunda uzman 27 personelden oluşuyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir