En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Müftüden bayram mesajı

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bu haber 822 kere okunmuş. 18.08.2018 Cumartesi 16:23

BAYRAM MESAJI

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Müftü Yıldırım, mesajında, bayramların aynı inanç, aynı duygu ve aynı düşünceleri paylaşan insanların birlikte sevindiği müstesna günler olduğunu ifade etti. Bayramların, sevinçlerin paylaşıldığı, üzüntü ve kederlerin unutulduğu, gönüllerin kaynaştığı, akrabalık bağlarının ve komşuluk münasebetlerinin kuvvetlendiği, öksüz, yetim ve kimsesizlerin sevindirildiği rahmet ve bereket dolu günler olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

 

BİRLİK AÇIKLAMASI

"Bayramlar neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme günleridir. Kardeşlik duygularının perçinleştiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, dargınlıkların sona erdiği, yüzlerde tebessümün eksik olmadığı ve katılaşmış kalplerin yumuşadığı müstesna günlerdir. Bu bakımdan bu günleri en hayırlı olabilecek şekilde değerlendirmeliyiz. En başta anne ve babalarımız, yakınlarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargınları barıştırmalı, fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Böyle davranmakla, bayramın bütünleştirici özelliğinden istifade etmiş oluruz. Kurban Bayramı günleri, İslam Alemi için çok önemli günledir. Yeryüzündeki milyonlarca Müslüman aynı duygu ve heyecanla bu bayramı kutlamaktadır.

 

BAYRAM KUTLAMASI

Ayrıca dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen milyonlarca Müslüman, Arafat'ta, Müzdelifede, Mina'da ve Kabe-i Muazzama'nın etrafında toplanarak, İslam'ın sevgi, kardeşlik ve barış mesajını tüm insanlığa ulaştırmaktadırlar. Kırıkkale'de bayram namazı 06.44'de kılınacaktır. Eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte camilere koşalım. Coşku ile milletçe bayramın mutluluğunu yaşamaya çalışalım. Bu duygularla Kırıkkaleli hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, Cenabı Allah'tan milletimiz, bütün din kardeşlerimiz ve insanlık için hayırlara vesile kılmasını niyaz ederim."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir