En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Nevruz'a kutlama

Baharın müjdecisi 3 bin yıllık Türk’ün Bayramı olan 21 Mart Nevruz Bayramı, Kırıkkale Valiliği, Bahşılı Belediyesi ve Bahşılı Kaymakamlığı iş birliğinde düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla kutlandı.
Bu haber 257 kere okunmuş. 21.03.2022 Pazartesi 19:19

İLÇEDE KUTLAMA YAPILDI

21 Mart Nevruz Bayramı Bahşılı 15 Temmuz Meydanı’nda  büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başlayan kutlamalar, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Bahşılı Kaymakamı Mehmet Emre Yıldız’ın konuşmalarıyla devam etti.  Nevruz Bayramı kutlamalarına Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, Bahşılı Kaymakamı Mehmet Emre Yıldız, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Abdurrahman Güzel, Gelenelsel Türk Müziği Sanatçısı Akdeniz Erbaş,  Geleneksel Okçuluk Kulübü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN TEKİN KUTLADI

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, yaptığı açıklamada Nevruz’un 3 bin yıldır Türk Dünyası’nın bayramı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Orta Asya’dan Balkanlara kadar Türk Dünyası tarafından kutlanmakta olan; yeni yıl, yeni gün anlamına gelen Nevruz;  Ergenekon’dan çıkışı simgelerken aynı zamanda Diriliş ve Uyanış anlamları da taşır. Nevruz, geniş Türk coğrafyasında; baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olarak yüzyıllardır devam eden, ortak bir kültür zenginliğidir. Devletleri devlet yapan gelenek görenek ve kültürleridir. Kendi kültürüne sahip çıkmayan devletlerin ayakta kalma imkanı yoktur.”

 

DEMİR DÖVDÜLER

Açılış konuşmalarının ardından kutlamalar geleneksel olarak hazırlanmış Nevruz Tepsilerinin protokole sunulmasından sonra, protokolün örs üzerinde demir dövmesiyle ve Nevruz Ateşi’nin üzerinden atlamalarıyla devam etti. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin , Bahşılı Kaymakamı Mehmet Emre Yıldız, protokol üyeleriyle birlikte alanda açılan stantları ziyaret etti. Bahşılı ilçesinin çeşitli fotoğrafları sergilenen stantta, Bahşılı İlçesinin az bilinen doğal güzellikleri teşhir edildi. Ardından Bahşılı Belediyesi Personeli 15 Temmuz Meydan’ında ki misafirlere pilav ve ayran ikram etti.15 Temmuz Meydanındaki kutlamalar  Alanyalılar Nevruz Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir