En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Nisan ayında kar

Kırıkkale’de Nisan ortasında aniden bastıran kar yağışı, çiçek açan meyve ağaçlarını tehdit ediyor. Üreticiler, don olayına karşı önlem almaya başladı.
Bu haber 17 kere okunmuş. 11.04.2025 Cuma 20:25

GÜNE KARLA BAŞLADIK

Kırıkkale’de bahar sıcaklıkları yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, ekili tarım arazilerine fayda sağlarken çiçek açan meyve ağaçları için büyük risk oluşturdu. Aniden düşen sıcaklık nedeniyle çiftçiler don tehlikesine karşı tedbir almaya başladı. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meyve ağaçlarını korumak için önlem aldıklarını belirten Vedat Karayel, "Havalar iyiydi, ağaçlarımız çiçek açtı ama sıcaklık birden 20 derece düştü. Küçük ağaçlarımızı naylonla kapatarak dondan korumaya çalışıyoruz" dedi.

 

 

SICAKLIK ÇOK DÜŞTÜ

Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde de mevsim normallerinin altında seyredecek. Yetkililer ve uzmanlar, çiftçileri don olayına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sabah güne karlı uyanan Kırıkkale’de açık alanlar beyaza büründü. Dinek Dağı tamamen karla kaplandı. Kar yağışı gün içinde aralıklarla devam etti. Karla birlikte sıcaklık da gündüz 4 dereceye, gece ise eksi 2 dereceye kadar düştü.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir