En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

O klibe tepki

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, şarkıcı Mustafa Sandal ve Eypio'yu, birlikte seslendirdikleri "Reset" şarkısının klibinde, hemşireyi cinsel bir nesne olarak gösterdikleri iddiasıyla kınadı.
Bu haber 824 kere okunmuş. 16.07.2018 Pazartesi 20:06

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, şarkıcı Mustafa Sandal ve Eypio'yu, birlikte seslendirdikleri "Reset" şarkısının klibinde, hemşireyi cinsel bir nesne olarak gösterdikleri iddiasıyla kınadı. Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, şarkıcı Mustafa Sandal ve Eypio'nun birlikte seslendirdiği "Reset" adlı şarkının klibinde hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öge olarak gösterildiğini savundu. Klibin, toplumda hemşireleri bu biçimde göstermeye ya da düşünmeye ittiğini dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

 

KINAMA AÇIKLAMASI

"Bu klibin yayınlaması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır çünkü yakın tarihe kadar hemşirelik yalnızca kadınların edindiği mesleklerden biri olarak görülmekteydi. Kadın olarak hemşireleri bir 'zevk ve arzu' nesnesi olarak gösteren, bu anlamda cinsiyetçi bir tutumla hazırlanan klipte hemşirelik mesleğinin onuru, şeref ve saygınlığı ihlal edilmektedir. Toplumun, özellikle hasta ve hasta yakınlarının gözünde hemşireleri değersizleştiren klip aynı zamanda hemşirelerimizin mesleki itibarlarının yanı sıra kişilik haklarını zedelemektedir. Nitekim kişilik hakkı, bir şahsın kişiliğini oluşturan maddi ve manevi değerleri kapsamaktadır. Kişinin özel yaşamı, beden bütünlüğü, şeref, haysiyeti, onuru, saygınlığı, sağlığı, özel yaşamın gizliliği, resmi adı, özgür olma hakkı bu değerlerdendir. Hemşirelerin toplumda küçük düşürülmesine yönelik eylemler tüm sağlık camiasının kişilik haklarını da ihlal ettiği açıktır. Biz Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak, kamuoyu nezdinde bahsi geçen sanatçıları çektikleri klipten dolayı kınıyoruz."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir