En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Okullar artık açılsın

Özel okul sahipleri ve yöneticileri basın toplantısı düzenledi ve açıklamalarda bulundu.
Bu haber 582 kere okunmuş. 19.08.2020 Çarsamba 18:18

AÇIKLAMA YAPTILAR

Türkiye'de okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Ağustos'ta açılacağı duyurulmuş ardından Milli Eğitim Bakanlığı bu kararını değiştirerek okulların 21 Eylül tarihinde açılacağını duyurdu. Kırıkkale'de Özel okul kurucu müdürleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kafalardaki soru işaretlerinin derhal giderilmesini istediler. Okul kurucu müdürleri adına konuşma yapan Özel Gazi Koleji kurucu Müdürü Mehmet Al, okulların belirlenen günde açılmasını istediklerini ve çocuklarına kavuşmak istediklerini belirtti.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Basın toplantısına Başaran Koleji sahibi Onur Başaran, Özgür Koleji sahibi  Atakan Alkanlı, Final Okulları sahibi  Arif Hacıhafızoğlu, Çözüm Koleji sahibi  Hidayet Altundal, Sınav Kolej sahibi Lütfi Ağırman, Gazi Koleji sahibi  Mehmet Al, DEK Koleji sahibi Taki Kaplan, Asrın Koleji sahibi Necati Temiz, ABC Koleji sahibi  Harun Güleç, Özel Yonca Eğitim Kurumları sahibi  Gökhan Erdoğan katıldı.

 

PANDEMİ SÜRECİ

Özel Gazi Koleji sahibi Mehmet Al yaptığı açıklamasında" Özel Süreçle ilgili bilgilendirme yapmadan önce özel okulların bugüne kadar eğitim öğretim olan katkısından bahsederek sözlerime başlamak istiyorum. Özel okullar kurucusundan idarecisine öğretmeninden personeline kadar çocuklarımızın gelecekleri için gece gündüz çalışan her zaman çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek adına özveri gösteren kurumlardır. Eğitim, hayatımızın en önemli aşamalarından birisidir. Veliler bizlere güvenerek en değerli varlıkları olan çocuklarını bizlere emanet etmiş, onların geleceklerini şekillendirmek üzere bizlere güvenmişlerdir. Farklı sektörde çalışanlar sabahları işlerine giderken biz işe değil okulumuza gideriz. Bu ayrımın farkına varmak önemlidir. Süreç itibariyle bütün okullarımızda okuyan öğrenciler hem akademik hem sosyal alanlarda üstün başarılar göstermiş Türkiye dereceleri elde ederek ilimizde eğitim ve öğretimin çıtasını yükseltmişlerdir.

 

ETKİLİ OLAMADI

Pandemi sürecinde de okullarımızın temel kaygısı çocuklarımızın eğitim öğretim sürecinde kopmadan bu yeni düzene alışması olmuştur. Veli ve öğrencilerimizi yalnız bırakmamak için büyük fedakarlıklar yapılmıştır. Video dersler, online dersler, soru çözüm grupları, online rehberlik hizmetleri online denemeler veli aramaları ve online toplantılar ile eğitim-öğretim adına ne varsa fazlasıyla yapılmış öğrencilerimizin  ve velilerimizin mağdur olmamasının önüne geçilmiştir. Bu üstün çabalarla yürütülen uzaktan eğitim ve öğretim faaliyeti milli eğitim bakanımız sayın Ziya Selçuk'un önceki günkü konuşmasında değindiği gibi elbette okul ikliminden uzak olduğu için yüz yüze eğitim kadar etkili olamamıştır” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ

Al açıklamasının devamında "İşte tam da bu noktada sayın bakanımızın yaptığı çağrıya uyarak diyoruz ki okulları birlikte açacağız. Lütfen tüm vatandaşlarımız maske ve mesafe ve hijyen kurallarına uysunlar. Biz çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Hepimiz onları çok özledik. Bir an önce yuvalarına dönmelerini istiyoruz. Özel okullarımızın hijyen bakımından her önemi alacak yeteneğinin olması nedeniyle şuan açılmış olan bir çok yerden daha çok güvenli olduğunun bilinmesi gerekir. Mart ayından başlayan süreç sektör temsilcilerini manevi olduğu kadar maddi olarak ta yıpratmıştır. Çalışan personel ve öğretmenlerimizin hakkını korumak için okul kurucularımız insan üstü bir çaba sarf etmiştir. Burada en değerli varlıklarını bize teslim ederek  yanımızda olan her bir velimize teşekkürü borç biliriz. Özel okullar olarak bizler sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getirerek hizmet vermeye devam ettik.

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VAR

Biz özel okullar çok sayıda öğretmene ve çalışana iş imkanı sağlayarak hem istihdam konusunda hem eğitim konusunda devletimizin yükünü ciddi anlamda azaltmıştır.  Büyük bir heyecanla öğrencilerimize kavuşacağımız 17 Ağustos tarihini bekledik. 17 Ağustos tarihinin  ertelenmesi veli ve öğrencilerimiz de olduğu gibi bizde de hayal kırıklığı yarattı. Milli eğitim bakanımız sayın ziya Selçuk'un da belirttiği gibi çocuklarımız oyun alanlarında halı sahalarda kafeler de vakit geçirmektedir. Bu alanların hiçbiri okullarımızdan daha güvenli değildir. Bizler okullarımızda sınıflarımızda yemekhanelerimizde kantinlerimizde gerekli bütün önlemleri fazlasıyla aldık. Sınıflarda öğrenci sayılarımızı seyrettik. Biz bu zorlu süreci halkımızın desteğiyle daha güçlü ve birlik olarak aşacağız. Yeri gelmişken süreçle ilgili ortak yaşadığımız sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

SIKINTILAR YAŞANACAK

Sürecin uzaması öğrencilerimizin öğrenme süreci ve motivasyon üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Ayrıca sürecin uzaması illegal merdiven altı yapılan eğitim öğretim faaliyetlerini sebep olacak, bu durum geri dönüşü olmayan büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Bu sıkıntıların en güzel çözümü her yerden daha güvenli olan okullarımızın her kademesinin 21 eylül tarihinde eğitim öğretime başlaması ve eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesidir. Zorlu bir dönemden geçen eğitim kurumlarında çalışan personel için de ayrıca kurumlara destek sağlanması eğer kurumların varsa kredi ve vergi borçlarının faizsiz ötelenmesi gerekmektedir. 2 yıl önce kaldırılan eğitim öğretim desteğinin de şuan özel okullarda okuyan her bir öğrenciye tekrar verilmesi velilerimizin ekonomik kaygılarını azaltması bakımından önemlidir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir