En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Onlardan uzak durun

Kırıkkale Üniversitesi Düşünsel Hukuk Topluluğu tarafından 3. Hukuk Zirvesi kapsamında Kocatepe Salonu’nda ‘Yargı Reformu’ konulu konferans düzenlendi.
Bu haber 362 kere okunmuş. 16.12.2019 Pazartesi 10:30

Kırıkkale Üniversitesi Düşünsel Hukuk Topluluğu tarafından 3. Hukuk Zirvesi kapsamında Kocatepe Salonu’nda ‘Yargı Reformu’ konulu konferans düzenlendi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, ile avukatlar katıldı.

 

BUNLAR BÜYÜK LAFLAR

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, konferansta öğrencileri  sorularını cevapladı ve mesleki tecrübeleri ışığında öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.  Hukuku uygulayacak insanların insani ve ahlaki değerlere sahip olmalarının, işini en güzel şekilde yapma gayreti içinde olmalarının önemine değinen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Dünyanın en güzel sistemini kağıt üzerinde getirin bunu uygulayacak olan insanların sadece öğretimli olmalarını ve hukuk bilmesini değil eğitimli olmasını istiyorum. İyi insan olmak için ahlaklı olmaları lazım. Ahlakın çok fazla bel altında aranmasını bırakalım, ahlakı iş ahlakında arayalım. İş ahlakı olmayan yerde ahlaksızlık diz boyu olur.

 

UFAK UFAK UZAKLAŞIN

Bizim iş ahlakını edinmemiz meslek ahlakını edinmemiz gerekiyor. Herkes yaptığı işi en iyi yaparsa eğer  vatanına en çok hizmet eder. Kendimizi süslü sıfatlarla tanımlamaya meraklıyız. Sosyal demokrat, milliyetçi muhafazakar,  muhafazakar demokrat,  bunlar büyük laflar. Ama vatanını en çok seven işini en iyi yapandır,  görevini en iyi yapandır. Başka bir vatanseverlik tanımı yok benim gözümde.  Sorunlar olabilir ama çözümler de vardır. Size umutsuzluk aşılayanlara izin vermeyin. Umutsuz insanlardan uzak durun. Siz kendiniz umutsunuz. Size umutsuzluk verenlerden şöyle ufak ufak uzaklaşın” dedi.

 

O BAKIMDAN HAYATIN İÇİNDE OLUN

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, geleceğin hukukçularına insanlığa değer vermeyen birinin insanlara hizmet edemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Feyzioğlu, “Nasıl iyi hukukçu olunacağını öğrenmek istiyorsanız Hukuk Fakültesindeki dersler size yetmez. Ders kitaplarına boğulursanız sadece onları okursanız hukukçu olamazsınız. Aşık olun diyorum size. Doğaya, Yaradana, şiire, yaşamın kendisine aşık olun. Aşık olursanız iyi hukukçu olursunuz. Bizim hizmetimiz insana. Savcı, hakim avukat olacaksınız. Kapınızdan giren bir insan. Sizin varlık sebebiniz. O insanın ne kadar değerli olduğunu anlamanız için insanlığın parçası olmanız lazım. İnsanlığın parçası olmayan insana hizmet edemez. O bakımdan hayatın içinde olun” dedi. Konferansın ardından Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na plaket verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir