En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Öyküleriyle Türküler

58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Keskin Hacı Taşan Kültür Merkezinde Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü...
Bu haber 246 kere okunmuş. 01.04.2022 Cuma 19:56

58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Keskin Hacı Taşan Kültür Merkezinde Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bekir Tanyeri, Öğr. Gör. Dr. Pelin Esmergül ve Öğr. Gör. Dr. İdris Çakıroğlu ile öğrencileri tarafından ‘Öyküleriyle Türküler’ konulu Türk Halk Müziği dinletisi yapıldı.

 

ETKİNLİK YAPILDI

Dinletiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan,  Keskin MYO Müdürü Prof. Dr. Erman Yükseltürk, Keskin MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Behçet Canöz, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin,  Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Sekreteri Süleyman Çırak, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi personeli ve öğrenciler katıldı. Dinletide, Türk Halk Müziğimizin seçkin eserleri arasında yer alan Allı Turnam, Zahidem, Vay Vay Dünya, Ankara’da Yedim Taze Meyvayı, Kızılırmak Ağıdı, Neredesin Sen, Yusuf Paşa, Molla Mehmet, Ahirim Sensin ve Aslı Bozuk Deme adlı eserlerin hikayeleri dinleyicilere anlatıldı ve eserler koro tarafından seslendirildi. Dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan dinleti sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan,  Dr. Öğr. Üyesi Bekir Tanyeri, Öğr. Gör. Dr. Pelin Esmergül ve Öğr. Gör. Dr. İdris Çakıroğlu ile Müzik Bölümü öğrencileri tebrik ederek teşekkür belgesi verdi. Etkinlik, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir