En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Özdemir tepki gösterdi

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi.
Bu haber 309 kere okunmuş. 26.04.2021 Pazartesi 18:59

TEPKİ AÇIKLAMASI YAPTI

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki göstererek, "Buradaki tek amaç Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlenmesinin ve başarısının engellemesidir. Aksi takdirde 1915 olaylarını tarihçesini bilgi ve belgelerle açıklarsak ABD ve Avrupa ülkeleri bunun altında kalırlar." dedi. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir, Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Özdemir, "1915 olaylarının Joe Biden tarafından Ermeni soykırımı olarak açıklanması büyük bir yalandır. Tarihçilerin kendi arasında tartışacakları olayı, Joe Biden ucuz siyasetine alet etmiştir. Geçmişte 1915 olaylarını irdelediğimiz zaman Erzurum'un sadece bir köyünde 278 vatandaşımızı Ermeni-Taşnak örgütleri şehit etmiştir.

 

KONUYU ANLATTI

Bölgede yükselişe geçen Türkiye'yi güçsüzleştirmek için Amerika'da FETÖ ve bağlantılarının yaptığı bağlantılar sonucu Joe Biden'ın böyle büyük bir yalana sarılması bizleri son derece üzmüştür. Biz Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak aldığımız bu haberden çok büyük üzüntü duyduk. Oysa yüzyıllardır Türkiye'de yaşayan Ermeni kardeşlerimizle, nüfusunun ağırlıkta olduğu İstanbul'daki Ermeni kardeşlerimizle Türkiye'de kardeşçe yaşıyoruz. Hiçbir ayrımımız yok ama Biden'ın yaptığı bu açıklama son derece üzücüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin pandemi döneminde güçlü durduğunu, bütün Avrupa ülkelerine dahi yardım ettiğini bilen Avrupa ve ABD, Türkiye'yi kıskanmaktadır. Hükümetin başarılarını kıskanmaktadır.

 

ELEŞTİRİDE BULUNDU

Bugün pandemi sürecinde bütün dünya halkın sağlığıyla, ekonomik krizle uğraşırken Joe Biden'ın ucuz bir yalana sarılması çok alçakçadır. Biz bunu kınıyoruz" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Biden'in "soykırım" nitelendirmesine sessiz kalmakla suçlayan Özdemir, "Bir alevi yurttaş olarak sesleniyorum, Sayın Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin lideri ve milletvekilleri olarak yarın ABD Büyükelçiliği önünde bir protesto düzenleyin. Bir alevi yurttaş olarak bu saate kadar sessiz kalan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için verdiği mücadeleyi anımsatan Özdemir, Ermeni kökenli HDP'li bazı milletvekillerinin Azerbaycan'ı "işgalci" diye nitelendirdiğini ifade etti ve o süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Azerbaycan'a destek vermediği eleştirisinde de bulundu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir