En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Pazara denetim

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz; yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde kurulan kurbanlık pazarını ziyaret etti.
Bu haber 181 kere okunmuş. 05.07.2022 Salı 18:24

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz; yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilimizde kurulan kurbanlık pazarını ziyaret etti. Yetiştiricilerle bir araya gelen ve incelemelerde bulunan Yılmaz, kurbanlık alışverişinde dikkat edilecek hususlar konularında uyarılarda da bulundu.

 

 

 

PAZAR DENETİMİ

Ayrıca İl Müdürü Yılmaz; “Kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız, kurbanlık hayvanların küpe numarasıyla TÜRKVET, HaySag, Küpe Sorgulama gibi mobil uygulamalardan veya https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ adresi üzerinden hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaş gibi bilgilerine kolayca ulaşabilirler. İl Müdürlüğümüz olarak, Kurban Kontrol ve Denetim Biriminde görevli Veteriner Hekimlerimiz ile kesilen hayvanların olası zoonoz ve diğer hastalıkların tespitini zamanında ve yerinde yaparak bulaşmayı önlemek, Kurban satış yerlerinde sağlıklı ve kurban vasfı taşıyan hayvanların pazara girişine müsaade ederek vatandaşın doğru ve güvenilir kurban kesmesine yardımcı olmak ve kurban etlerinin hijyenik koşullarda işlenmesi için gerekli denetim ve kontrolleri yerine getirmek görevlerini yürütüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da İlimiz Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kesim yerlerinde ve belirlenen usullere uyarak kurbanlarını kesmek konusunda duyarlı davranmaya davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir