En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Pişmanlık uygulaması

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, Vergi kanunlarına aykırı hareket ederek vergi ziyanına sebebiyet veren...
Bu haber 390 kere okunmuş. 14.10.2019 Pazartesi 18:57

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, Vergi kanunlarına aykırı hareket ederek vergi ziyanına sebebiyet veren mükelleflere; belli şartlarla ceza uygulamasından vazgeçilmesine ilişkin açıklamaların yer aldığı “Vergilerde Pişmanlık Uygulaması Broşürü’’ kullanıma sunulmuştur” dedi.

 

HANGİ CEZALARIN KESİLECEĞİ

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, Broşürde; Pişmanlık uygulamasının kapsamı, Pişmanlık uygulamasından kimlerin yararlanabileceği, Pişmanlık uygulaması kapsamına giren vergiler, Pişmanlık uygulamasından yararlanma şartları, Pişmanlıkla beyannamenin nasıl verileceği, Pişmanlık hükümlerine göre verilen beyannamelere hangi cezaların kesileceği, Pişmanlık uygulaması şartlarının ihlalinin sonuçları, gibi bilgilere yer verilmiştir. Bu Broşürde; mükelleflerin Pişmanlık ve Islah hükümlerinden hangi şartlarla yararlanacağı ile bu uygulamanın sonuçları hakkında açıklamalar yer almaktadır."

 

PİŞMANLIK VE ISLAH NEDİR?

Aldemir, "Pişmanlık ve ıslah, beyana dayanan vergilerde, vergi ziyanı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerle bunların işlenişine iştirak eden diğer kişilerin kanuna aykırı hareketlerini, Vergi İdaresine kendiliğinden haber vermeleri halinde, belli şartlarla vergi ziyanı cezası kesilmemesini esas alan bir uygulamadır. Bu düzenleme ile vergi kanunlarına aykırı hareket etmek suretiyle vergi ziyanına sebebiyet veren mükelleflere yeni bir fırsat tanınarak, belli şartlarla ceza uygulamasında vazgeçilmektedir. Ayrıca, mükellefler vergi ziyanına neden olan kanuna aykırı eylemlerini vergi dairesine bildirmeye özendirilmekte ve vergi kayıp ve kaçaklarının azaltılması amaçlanmaktadır."

 

KİMLER YARARLANABİLİR?

Aldemir, "Pişmanlık hükümlerinden, mükellefler ve vergi sorumluları ile vergi ziyanı cezasını gerektiren fiillerin işlenişine iştirak eden diğer kişiler yararlanabilir. Pişmanlık ve Islah Kapsamına Giren Vergiler Hangileridir? Pişmanlıktan yararlanabilmek için vergi ziyanına neden olunan fiilin beyana dayanan bir vergiyle ilgili olması gerekir. Bu çerçevede; Gelir vergisi, Kurumlar vergisi, Katma değer vergisi, Özel tüketim vergisi, Banka ve sigorta muameleleri vergisi, Gelir stopaj vergisi, Veraset ve intikal vergisi gibi beyana dayanan vergilerde pişmanlıktan yararlanılabilir."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir