En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

PRP uygulaması başladı

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi'nde yeni bir uygulamaya başlandı. Hastanede Ortopedi Polikliniğinde PRP Uygulaması, yani Kök Hücre Tedavisi yapılabiliyor.
Bu haber 1222 kere okunmuş. 14.05.2018 Pazartesi 14:36

YENİ BİR UYGULAMA

Yenilikler, operasyon, uygulama, tıbbi cihazlar ve hekim kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi yeni bir uygulama ile de adından söz ettiriyor. Hastanede PRP uygulamasına başlandı. Halk dilinde Kök Hücre Tedavisi olarak da bilinen uygulama hastanenin Ortopedi Polikliniğinde gerçekleştirilebiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Dedeoğlu tarafından gerçekleştirilen ve Plasma Rich Platelet (PRP) uygulaması olarak bilinen yöntem, hastaneye yeni alınanm cihazla çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor.

 

DEDEOĞLU BİLGİ VERDİ

Uygulamayla ilgili bilgi veren Op. Dr. Kenan Dedeoğlu, “Bu uygulama PRP olarak bilinir. Kök hücre tedavisidir. Uygulamayla, örneğin dizdeki ölü bölgeler canlandırılıyor. Dizin hareket kabiliyeti artırılıyor. Ağrılar gideriliyor. Bunu hastanemize yeni aldığımız bir cihazla kısa sürede, çabuk ve kolay şekilde halledebiliyoruz. Bu yeni cihazla birlikte uygulamamız da başlamış oldu” dedi.

 

NASIL YAPILIYOR?

Cihaz ve uygulama konusunda açıklamalar yapan Op. Dr. Dedeoğlu, “Cihaz aslında bir santrifüj cihazıdır. Hastadan kan alıyoruz. Cihaz, kanı işleme tabii tutuyor, kanın şekilli elemanlarını dibe çekiyor. Kalan plazma ise dize veya uygulama yapılacak bölgeye enjekte ediliyor. Uygulama bölgeleri ise eklem ağrısı olan yerler, dizler, omuz ve benzer bölgelerdir. Uygulaması kolay, faydası yüksek bir operasyondur. Kireçlenme ve diğer rahatsızlıklar için uygulanabilmektedir” diye konuştu.

 

UYGULAMA ZOR DEĞİL

Uygulamayı bu konuda rahatsızlığı olan her hastaya yapabildiklerini de belirten Dedeoğlu, “Bahsi geçen rahatsızlık ve şikayetlerle bize gelen hastalara bu uygulamayı öneriyoruz. Hasta talep ederse uygulamayı gerçekleştirebiliyoruz. En az iki seanslık bir uygulama gerekiyor. Uygulama zor değil, hastayı yormuyor. Hasta uygulamadan sonra hastaneden yine yürüyerek ayrılıyor. Normal hayatına aynı şekilde devam ediyor” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir