En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ramazan denetimi

Kırıkkale’de Ramazan ayı öncesinde fırınlar başta olmak üzere gıda işletmeleri ve imalathaneler denetledi. Denetimlerde öncelikli olarak hijyen koşulları incelendi.
Bu haber 616 kere okunmuş. 02.05.2019 Perşembe 10:15

DENETİMLER YAPILIYOR

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda ve kontrol görevlileri ekipleri tarafından vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alabilmesi için gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik Ramazan öncesinde denetim yapıldı. Denetimlerde işletme sahiplerine ve çalışanlara gıda güvenliği, personel hijyeni ve kayıt belgesi alma zorunluluğu konularında bilgilendirmeler yapıldı. Kırıkkale’de başta fırın, pastahane ve unlu mamul üretimi yapan iş yerleri olmak üzere gıda satış ve toplu tüketim yerleri dahil çok sayıda gıda işletmesi denetime tabi tutuldu.

 

DENETİM BİLGİSİ VERİLDİ

Denetimler hakkında açıklama yapan Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, “5996 sayılı Yasa'nın bizim bakanlığa vermiş olduğu sorumluluk ve yetki çerçevesinde hem gıda güvenliği açısından hem toplum sağlığının korunması açısından düzenli bir şekilde ilimizde bulunan 2 bin 300 civarında gıda işletmesini denetliyoruz. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tüketicilerimizin Ramazan ayında çok fazla seçici olmama gibi durumunu da göz önünde bulundurarak mevzuata uygun olarak satış yapıp yapmadıklarını denetlemek, bu konuyla ilgili varsa bir aksaklıklar giderilmesi ve uyarılması noktasında bir çalışma yürütüyoruz.

 

DENETİM AÇIKLAMASI

Bugün de bu kapsamda ilimiz merkezde bulunan büyük bir işletmedeyiz. Bu işletmede hem manav kısmı hem unlu mamuller hem süt ve et ürünlerinin satışının yapıldığı market bölümünün olduğu bir işletme. Tüketici sirkülasyonunun çok yoğun olduğu işletme. Bu açıdan buraya bugün denetime başladık. İnşallah herhangi bir aksaklıkla karşılaşmayacağız ama karşılaştığımız halinde de hem gerekli uyarıları yapacağız hem de mevzuatın yasaların gerektirdiği işlemleri başlatacağız” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir