En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ramazan mutluluğu

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
Bu haber 919 kere okunmuş. 10.05.2018 Perşembe 14:43

RAMAZAN MESAJI

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Yıldırım, yazılı açıklamasında, salı günü ilk teravih namazı kılınacağını, çarşamba günü ilk orucun tutulacağını belirtti. Bu yıl ramazan temasının israfı önleme olarak belirlendiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: 
 

MAL VE MÜLK O'NUNDUR
"İsraf, herhangi bir konuda aşırı gitmek, doğru ve gerçek olandan sapma, meşru sınırların ötesine geçme, imkanları ve sahip olunan değerleri, gerekli görülen yerler dışında veya gereğinden fazla harcama anlamına gelmektedir. Can, mal, çevre, ömür, zaman gibi maddi ve manevi değerlerin kontrolsüz kullanılarak israfının önlenmesine yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak. Sıfır atıklı sofralar, sahip olduğumuz nimetleri ihtiyacımız ölçüsünde kullanıp, arta kalanları fakir, yoksul gibi kişilerle paylaşma üzerine bilinçlenmeyi sağlamak. İslama göre, evrendeki her şey Allah'a aittir. İnsanların elde ettiği mal ve mülk hepsi O'nun dur.

 

HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Yüce Allah, insanla birlikte yeryüzü ve çevresinde, bütün canlılara yetebilecek ölçüde rızık ve nimet de yaratmıştır. Kainattaki her canlının rızkı, yaratan tarafından lütfedilmiştir. Ayrıca yeryüzü ve çevresi yaratılanların geçimini temin etmeye elverişli bir biçimde yaratılmıştır. İnsanlar, Allah'ın kendileri için yarattığı rızık ve nimetleri, meşru yollarla elde etmek suretiyle yararlanabilirler. Bütün Kırıkkaleli kardeşlerimizin ramazan ayını gönülden tebrik eder, mübarek ramazanın ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim." 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir