En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sağlıkçılar görev başında

Hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide görev yapan acil sağlık ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de fedakarca...
Bu haber 2350 kere okunmuş. 06.12.2020 Pazar 10:41

Hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide görev yapan acil sağlık ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de fedakarca çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart'tan bu yana mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini sürdüren sağlık çalışanları, fedakarca mücadele veriyor.

 

 

ÇALIŞMAYA DEVAM

Salgın döneminde Kırıkkale'de 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 298 personel, 84 UMKE gönüllüsü, 35 acil yardım ambulansı ve 17 acil yardım istasyonu 24 saat hizmet veriyor. İl genelinde acil çağrılara ortalama 7 dakikada ulaşan ekipler, hastaları hayatta tutmak için zamanla yarışıyor. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kerim Çolak, 112 olarak birinci basamak sağlık hizmeti verdiklerini ve acil vakalara müdahale ederek, hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

ASILSIZ İHBAR UYARISI

Ağır olan iş yüklerinin pandemi döneminde tüm sağlık sistemi üzerinde olduğu gibi kendilerinde de arttığını anlatan Çolak, şöyle konuştu:"Geçen yıl 28 bin civarında olan vaka sayımız bu yıl bitmeden 40 bini geçmiş durumda. Sayılara baktığımızda da üzerimizdeki yükün arttığı belli oluyor. Gerçekten bütün arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. Pandemi döneminde acil sağlık hizmetlerini aksatmadan vatandaşların yardımına koşabilmek, büyük özveri gerektiren bir durum. Bu yüzden bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." Sağlıkçılar asılsız ihbarlardan şikayetçi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir