En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Şehit aileleriyle buluştu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl dönümü nedeniyle Vali Bülent Tekbıyıkoğlu...
Bu haber 221 kere okunmuş. 21.03.2022 Pazartesi 19:16

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl dönümü nedeniyle Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu ev sahipliğinde şehit aileleri, gaziler ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

 

 

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale Polis Evinde gerçekleşen yemek programında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleriyle bir araya gelen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bugün burada Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü hep beraber anmak için bir araya geldik. Çanakkale harbi öyle bir harp ki; yaşlı dünyanın henüz şahitlik etmediği bir harp ” dedi. Çanakkale harbinin dünya tarihini etkileyen bir harp olduğunu vurgulayan Vali Tekbıyıkoğlu “Bu kadar dar bir alanda şairin dediği gibi ‘Kimi hundu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ diye tarif ettiği yedi düvele karşı mücadele ettiğimiz, sonuçları itibariyle dünya tarihini etkileyen, dünyanın tekerine çomak soktuğumuz bir harp.

 

ÇOK DEĞERLİ BİR HARPTİ

Bizim açımızdan da çok çok önemli ve çok çok değerli bir harptir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin ön sözü bu harpte yazıldı. Ben her zaman söylüyorum vatandan daha kıymetli bir şeyimiz yok. Vatanı olmayanın dini olmaz, imanı olmaz hatta namusu olmaz. Bunların örneğini yanı başımızda ki ülkelerde yaşanan olaylardan biliyoruz. Allah için, vatan için, namus için, din için canlarını bayraklaştıran bütün şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum, ahirete irtihal etmiş gazilerimize de Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

 

HERKESLE İLGİLENDİLER

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından akşam yemeğine geçildi. Programın devamında Vali Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu akşam yemeğine katılan şehit ailelerini masalarında ziyaret ederek sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu yemeğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra, Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Hacı Mehmet Kara, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, siyasi parti il başkanları, protokol mensupları, askeri erkan, şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir