En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Şehitlere ziyaret

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından hain darbe girişiminin yıl dönümünde açıklama yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Koçoğlu, "15 Temmuz
Bu haber 846 kere okunmuş. 15.07.2018 Pazar 20:38

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER)  Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Koçoğlu, "Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü. Tam iki yıl önce milyonlarca Türk, bütün siyasi, kültürel ve etnik farklılıklarını bir kenara bırakarak anayasayı askıya almak isteyen, masum sivilleri vurup Meclis'i bombalayan darbecilere karşı tek vücut oldu. Türk halkı, demokrasinin, özgürlüklerinin ve yaşam biçimlerinin silahlı gruplarca alıkonulmasına birlikte karşı çıktı. Bu direnişte 248 kişi şehit oldu. 2 bin 196 kişi yaralandı” dedi.

 

OYUNLAR BOZULDU

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER)  Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Koçoğlu, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış ve Allah Teâlâ’ya hamd olsun seçilmiş idarecilerimizin dirayeti ve halkımızın tarihte az rastlanır bir kahramanlıkla, canı pahasına mücadelesiyle püskürtülmüştür. Ülkemizin üzerine gizli ve karanlık planlar yapıp pusu kuranlar kendileri tuzağa düşmüş, Cenab-ı Mevlâ’ nın yardımıyla oyunları bozulmuştur. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de mealen buyurur ki; “Tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.” Fitne ve fesat tohumları ekerek halkın refahını ve birliğini bozmaya çalışanlar emellerine ulaşamamış Milli şuurla, birlik beraberlikle def edilmiştir. "diye konuştu.

 

DERNEĞİN AMACI

Başkan Koçoğlu, derneklerinin amaçlarını şu şekilde sıraladı: ""15 Temmuz Darbe Girişimine dikkat çekerek milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak. Vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesinin, modern veya post-modern darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak, demokrasi kültürüne sahip çıkmak. 15 Temmuz Darbe girişimine benzer darbelerin tekrar yaşanmaması için sivil inisiyatif alarak toplumsal bir bilinç oluşturmak. Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını, tarihsel bağı, jeopolitik konumu ve bölgesel öneminden yola çıkarak sosyal, kültürel ve ekonomik projeler geliştirmek. Türkiye’nin mikro ve makro sorunlarına dikkat çekerek çözümüne katkı sunucu fikirler geliştirmek, çözümünde rol oynamak. 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlık örneğini, milli duruşu, gelecek nesillere aktarmak için sivil inisiyatif almak. Kadim medeniyetimizden aldığımız güçten yola çıkarak; ülkemizin daha özgür, müreffeh ve barış içinde yaşanması için çaba sağlamak, toplumsal dinamikleri harekete geçirmek ve farkındalık oluşturmaktır."

 

KURULUŞ NEDENİ

Başkan Koçoğlu, kuruluş nedenlerini de şu şekilde sıraladı: ""Aziz Türk milletinin kanında, canında, ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ruhu vardır.15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan vatan hainleri de Türk milletinden büyük ders almıştır. 15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerin biri olmasının yanında belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. Ülkemize dışarıdan ve içeriden musallat olmuş bütün lanetli düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. O gece bu ülke için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetidir bu ülke. İşte 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği de bu düşünce ile kurulmuş ve kahramanların mirasını gelecek nesillere aktarıp yaşatmak en önemli gayesi olduğunu düşünerek bu yola girmiştir. Hepimize, bu ülkeyi oluşturan bütün insanlara düşen yegane ve en önemli görev şehitlerin neden hayatlarını verdiklerini aklımızdan çıkarmamamız ve bundan sonra her zaman vatan için mücadele etme azmimizin en yüksekte olması düşüncesidir. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Vatan, millet, bayrak ve din sevgisini yaşayarak vatanımıza ve milletimize hizmet edecektir."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir