En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Seracılık gelişiyor

Vali Yunus Sezer, Delice ilçesinde tarım projelerinin uygulandığı alanlarda incelemelerde bulundu. İlk olarak Üzüm Üreticileri Birliği Üretim Tesisini ziyaret eden Vali Sezer, tesiste yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.
Bu haber 468 kere okunmuş. 05.05.2020 Salı 17:55

VALİ İNCELEME YAPTI

Bağ fidanı aşılama işleminin gerçekleştirildiği atölyede ve aşılama yapılacak bağ çubuklarının bulunduğu sahada da incelemelerde bulunan Vali Sezer, bu yıl 60 bine yakın bağ fidanının üretiminin yapılarak çiftçilerimizle buluşturulacağını kaydetti. Önümüzdeki dönem 1 milyon adet bağ fidanı üretimine geçmek için çalışmaların devam ettiğini aktaran Sezer “ Öncelikle kendi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tesisin hedef ve kapasitesini daha da genişleteceğiz. Delice ilçemizi bağcılık konusunda yeniden merkez hale getirebilmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda ilçeye kurulan bağ fidanı üretim tesisinin kapasitesi arttırılarak bölge illerinin de ihtiyacını karşılayacak duruma getireceğiz ” dedi.

 

HIZLA DEVAM EDİYOR

Sezer, daha sonra ilimizde seracılığın yaygınlaştırılması çalışmaları ve 100 dönüm sera kurulması hedefi doğrultusunda “KOP ile Yaz Seracılığı Projesi" kapsamında kurulan serayı ziyaret etti.Seracılığın ilimizde son dönemde gelişmeye başladığını ifade eden Vali Sezer ”Son iki yılda ilimiz sera varlığını üç katına çıkarttık. İlimizde örtü altı yetiştiriciliğini daha da büyütmek için projelerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor “ şeklinde konuştu. Vali Sezer’in ziyaretlerinde Delice Kaymakam Vekili Saliha Karataş, Belediye Başkanı Turgut Özdem, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ile Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Erdem’de yer aldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir