En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Süt Günü kutlandı

Sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak, süt ürünlerinin üretilmesi...
Bu haber 181 kere okunmuş. 03.06.2022 Cuma 20:28

Sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak, süt ürünlerinin üretilmesi ve tüketilmesinin önemini vurgulamak amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) almış olduğu karar doğrultusunda Dünya Süt Günü 1 Haziran’da kutlanmakta ve 1 Haziran'ı içine alan hafta ise Dünya Süt Haftası olarak kabul edildi.

 

KUTLAMA YAPILDI

Dünya Süt Haftası kapsamında Obaköy Çocuk Tarım Akademisinde düzenlenen etkinlikte Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Şube Müdürleri, teknik personeller ve çok sayıda öğrenci yer aldı. Etkinlikte konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; "İnsan sağlığı bakımından büyük bir öneme sahip süt ve süt ürünleriyle hayvansal protein ihtiyacının önemli bir kısmı karşılanabilmektedir. Süt bundan dolayı hepimiz için çok değerli bir gıda maddesidir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme, vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her gün ihtiyaç duyulan miktarlarda alınmasıdır. Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemlidir."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir