En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Talebi Meclis’e taşıdı

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Ünal meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada Türkiye'de emeklilerin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek özellikle emekli şehri Kırıkkale'nin bu sorunları ciddi anlamda hissettiğini dile getirdi.
Bu haber 92 kere okunmuş. 11.12.2022 Pazar 15:18

EMEKLİLERİN SESİ OLDU

Önal konuşmasında "Vatandaşımızın en büyük sorunu işsizlik, enflasyon ve geçim sıkıntısı bir sizlere seçim bölgem Kırıkkale'den de bahsetmek istiyoruz. Bugün Kırıkkale mizin her yerinde derin bir yoksulluk hakim. Büyük çoğunluğu dar gelirli yurttaşlarımız dan oluşan şehrimizde ailelerin büyük çoğunluğu düşük emekli aylığı ya da sadece asgari ücretle geçiniyor. "diyerek ifade etti.

 

 REFAH PAYI VERİLMELİ

Önal "Emeklerimizin pek çoğu Asgari ücretin dahi altında aylık alıyor kira elektrik su telefon ısınma giderleri derken emeklerimiz yaşamsal gıda maddeleri de erişemiyor. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlarımız halen intibak düzenlemesi yapılması bekliyor. Emeklerimizin yaşam koşullarının düzeltilmesi için kendilerinden alınan muayene ve katkı paylarının acilen kaldırılması, Bayram ikramiyeleri en az asgari ücret üzerinden çıkarılmalıdır. Emeklerimizin maaşına yüzde değil seyyanen zam yapılmalıdır. Promosyon ödemeleri arttırılmalıdır. Emeklilerimize milli gelir artışından Refah Payı verilmelidir” dedi.

 

4 MAAŞ ALANLAR VAR

Önal, gelir dağılımda adaletsizlik olduğunu belirterek "Sadece bir avuç yandaşı zengin oldu.  Hep başkalarına verildi. Çocuklarını aç bıraktığınız anneler babalar işsiz gençler var. Aldıgı Aylıkla geçilemeyen emekliler asgari ücretliler diğer tarafta 4 yerden maaş alanlar kamudan aldıkları haksız ihalelerle servetlerine servet katanlar var” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir