En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tarihçiler buluştu

Türk Tarih Kurumunun Cumhuriyet’in 100. Yılı faaliyetleri kapsamında başlattığı “Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı” projesi ile “Cumhuriyet’in 100. Yılında Tarihçi Buluşmaları” etkinliği Kırıkkale’de gerçekleştirildi.
Bu haber 81 kere okunmuş. 18.01.2024 Perşembe 19:06

TARİHÇİ BULUŞMASI

Kurumun yurt çapındaki tüm üniversitelerde kurmaya başladığı Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı’nın üçüncüsü Kırıkkale Üniversitesinde açıldı. Üniversite kütüphanesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Kurumun tüm yayınlarının birer nüshasının bulunduğu bini aşkın kitaptan oluşan Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı projesinin Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız dönemde bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldığını ifade etti. 100. Yılda Kurumun tüm kitaplarının bir arada bulunduğu kitaplıkların 210 üniversitenin tamamında açılacağını belirten Özgen, bu kitaplıkların Kurumun yeni yayınlarıyla zenginleştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Aktan ise kitabın, kıymetini bilenler için büyük bir hazine olduğunu ifade ettiği konuşmasında, bu değerleri bilen bir nesil yetiştirmek gerektiğinin altını çizdi. Aktan, Kurumun bağışladığı yayınların Üniversite kütüphanesinde ayrı bir bölümde sergilenmesi arzu ettiğini de sözlerine ekledi. Türk Tarih Kurumunun Cumhuriyet’in 100. Yılı faaliyetleri kapsamında tüm illerde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan tarih öğretmenlerini tarihçi akademisyenlerle bir araya getirdiği “Cumhuriyet’in 100. Yılında Tarihçi Buluşmaları”nın ikincisi ise Kırıkkale Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, İl Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Kırıkkale Üniversitesinin tarih bölümü öğretim üyeleri ve ilde görev yapan tarih öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, İl Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’in açış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Yüksel Özgen "Türk Tarih Kurumu bütün tarihçilerin kurumudur. Kapımız akademisyenlere olduğu kadar tarih öğretmenlerine de açıktır" derken Rıza Aydın etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’ın tarih eğitiminin önemine dair sunumuyla devam eden etkinlikte, tarihçi akademisyenler ile tarih öğretmenlerinin tarih eğitiminde karşılaşılan sorunlara dair çözüm önerilerinin konuşulduğu değerlendirme oturumu gerçekleştirildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir