En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Teker dönmüyor

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, son günlerde akaryakıta yapılan zamları eleştirdi.
Bu haber 182 kere okunmuş. 07.06.2022 Salı 19:48

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, son günlerde akaryakıta yapılan zamları eleştirdi. “Tekerlek dönmüyor tabana kuvvet” diyen Başkan Kutluca, akaryakıt zamlarının asıl sebebinin kötü ekonomi yönetimi olduğunu söyledi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

İl Başkanı Veysel Kutluca, Türkiye´nin çeşitli illerinde Saadet Partisi tarafından eylemler yapıldığını söyleyerek, “2021 yılında bir asgari ücretle 390 litre mazot alınabilirken, bugün asgari ücretin alım gücü yüzde 60 azaldı ve 163 litre alınabiliyor. Akaryakıt başta olmak üzere gıdadan giyime, otomobilden konut fiyatlarına kadar her alanda vatandaşımızın yüzleşmek zorunda kaldığı yüksek ve devamlı artan fiyatlar, insanımızı çocuğuyla markete gitmekten bile korkar hale getirdi. İktidarın Türkiye ekonomisine verdiği değer, ekonominin başına getirdiği bakan kadardır. Gözlerinden ışık saçan bakanımız, saçtığı ışıkla hepimizi adeta yıldırım gibi çarptı.

 

BU VATAN HEPİMİZİN

Türkiye´nin buğdaydan arpaya, mısırdan soyaya ve ayçiçek yağına kadar birçok tarımsal üründe dışarıya bağımlı hale geldiğini vurgulayan Kutluca, "Bu vatan hepimizin. Avrupa´nın en büyük ve en genç nüfusuna sahip ülkesinde yaşıyoruz. Tüm bu yaşananlar, yer altından yer üstüne kadar Allah´ın en güzel nimetlerle donattığı güzel vatanımıza reva değildir. Türkiye´nin tüm imkânlarını, başta tarım ve hayvancılığa, sonra üretime tahsis edeceğiz. Adaleti tesis edecek, ülkemizde huzuru sağlayacağız. Devletin malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacak, işi ehline vereceğiz" diye konuştu.

 

TÜİK KARARTMA YAPIYOR

Kutluca, “Ahlak ve maneviyatın öncelenmesinin yanı sıra, üzerinde durduğumuz bir başka önemli konu ise kalkınmış, müreffeh, Yaşanabilir bir Türkiye´nin inşa edilmesidir. Bakınız çok derin bir ekonomik krizle karşı karşıyayız, bir market arabasının sadece temel ihtiyaç maddeleri ile 1000 liralar civarında dolduğu günlerden geçmekteyiz. Un, Yağ, Çay, şeker, süt, akaryakıt, bebek bezi ve maması gibi her kalem üründe, ardı arkası kesilmeyen zam sarmalına girmiş bulunmaktayız. Buna rağmen ekonomide, doğru politikaları ortaya koyabilmemiz ve yolumuzu bulabilmemiz için, rakamları ile farlarımız olması gereken TÜİK, adeta karartma yapmakta, milletimizi şüphe içinde bırakmaktadır.

 

İSTİFALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Mayıs ayı enflasyon rakamları hepimizin malumu: TÜİK´e göre, mayısta enflasyon aylık bazda yüzde 2,98, yıllık bazda ise yüzde 73,50 artış gösterdi. Bu rakamların açıklandığı süreçte ise, TÜİK´te önemli görevlerdeki isimlerin istifaları kamuoyuna yansıdı. Yine 20 kadar bölge müdürü değiştirildi. Milletin cebi yanarken açıklanan bu rakamlar, yaşanan istifa ve atamalar, hepimizin zihninde soru işaretlerine sebep olmakta. Yaşanan kötü ekonomik gidişatın iktidarı Rakamları Oynama Kurumu ihdas ettiğini göstermektedir. Ekonomiyi düzeltemeyen arkadaşlarımız, algıyı düzeltmeye çalışmaktadır.

 

YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Ama ne kadar algıyla oynarlarsa oynasınlar, işsizlik ortada, açlık yoksulluk sınırı ortada, her gün gelen zamlar ortada, kepenk açamayan esnafımız, asgari ücretle ay sonunu göremeyen işçimiz, Afrika standartlarında yaşayan emeklimiz ortada. İktidarın ekonomi politikaları milletin canına tak etti. Çare ve çözüm belli; üretime dönük yatırımları arttıracağız. İstihdam artırıcı yatırımlara öncelik vereceğiz. Tarım ve hayvancılığı teşvik edeceğiz. Yolsuzluk ve yoksulluk düzenini ortadan kaldıracağız. İnsanımızın yarınından endişe etmediği, çocukları için mutlu ve müreffeh bir yaşam sürebilme imkânına sahip olduğu bir ekonomi kuracağız. Gençlerimizi yabancı kapılarına mecbur ve mahkum etmeyeceğiz. Ve Allah´ın izni ile milletimizin insanca yaşama sahip olduğu bir Türkiye ´yi inşa edeceğiz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir