En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tepeden bakmak yok

İYİ Parti Genel Merkez Yöneticileri ve Kırıkkale İl Yönetimi, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya geldi.
Bu haber 1024 kere okunmuş. 26.02.2021 Cuma 16:57

İYİ Parti Genel Merkez Yöneticileri ve Kırıkkale İl Yönetimi, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat; “Bizim siyaset anlayışımızda, sarayda oturup millete tepeden bakmak yok” dedi.

 

 

GAZETECİLERLE BULUŞTULAR

İYİ Parti Genel Merkez Yöneticileri ve İYİ Parti Kırıkkale İl Yönetimi, Kırıkkale’de basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ülkede yaşanan ekonomik sorunların, işsizliğin ve pandemi sürecinin konuşulduğu toplantıda, AK Parti İktidarı eleştirildi. İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Eğitim Politikaları Başkanı, Ankara Milletvekili Şenol Sunat, İYİ Parti Teşkilat Başkanı, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu, il teşkilat üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ

Toplantıda ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat; “Bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere partimizin bütün yöneticileri Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Bu kapsamda bugün Kırıkkale’deyiz. Çünkü Türk milletinin sesini ve çığlığını, vicdanları körelmiş, kulakları tıkanmış ve kalpleri taş olmuş saray yöneticilerine duyurmaya çalışıyoruz. Bizleri siz Kırıkkaleli kardeşlerimizle buluşturan başta Kırıkkale İl Başkanımız Sayın Bülent Şükrü Altınışık ve tüm teşkilat mensuplarına ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Bu kapsamda bugün Kırıkkale’de bulunduğumuz sürece vatandaşlarımızla, esnafımızla, çiftçimizle görüşüp onların dertlerini dinleyeceğiz.

 

TEPEDEN BAKMAK YOK

İYİ Parti anlayışında sarayda oturmak, dört duvar arasında siyaset yapmak, millete tepeden bakmak asla yok. Bizim misyonumuz vatandaşlarımızın ayağına gitmek, mağduriyetlerini gidermek, dertlerini paylaşmak ve çözüm üretmek. Yani Türk milletinin sesi olmak için sahadayız. İYİ Parti’nin siyasetinin odağı, aziz Türk milletinin kendisidir. Ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu sadece pandemiye bağlanacak bir süreç değil. Pandemiden önce başlamış ve pandemiyle de derinleşmiştir. Pandeminin iyi yönetilmediği ve gittikçe devam eden bu süreçte ekonomiden eğitime, sağlıktan kültürel ve sosyal hayata her alanda büyük kriz yaşadığımız bir süreçteyiz.

 

ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞTÜ

Türkiye 19 yıllık iktidar sürecinde borçlu bir ülke. Türkiye’nin 450 milyar dış borcu var. Kendi durumunda olan düşük ve orta gelirli 120 ülke arasında Türkiye en başlarda altıncı sırada. Çiftçimize bakıyoruz, 123 milyar borcu var. Bu beceriksiz iktidar yüzünden hem millet hem devlet gırtlağına kadar borca batmış vaziyette. Yani büyüyen ekonomi değil vatandaşlarımızın borçları. Alım gücü düştü. TÜİK, devletin doğru söylemeyen kurumu. TÜİK geçtiğimiz enflasyonu 14,97 olarak açıkladı ama biliyoruz ki en az yüzde 30-36 oranında bir enflasyonla karşı karşıyayız. Gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek enflasyon oranı bizim ülkemizde.

 

 İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN

Türkiye’de en büyük problem genç işsizliği. Ülkemizde her üç gencimizden biri işsiz. İki, üç fakülte bitirmiş, yabancı dil bilen, hiç durmadan sertifika programlarıyla kendini yenilemeye çalışan gençler iş bulamıyor maalesef. Buna iş beğenmemezlik diyorlar. Oysaki asgari ücrete, her türlü işe razı gençler. Bu konuda AK Parti Kayseri Milletvekili diyor ki utanmadan, asgari ücretlilerin maaşları iyi, altlarında arabaları var, altı ayda bir telefon değiştiriyorlar. E tabi tuzu kuru bunların. Bunlar saray zihniyetine sahip olan, kendinden başka kimsenin durumunu değerlendirmeyen ve empati kuramayan yapılar olduğu için milletin halinden anlamıyorlar. Zaten bu ülkede çalışanların yüzde 43’ü asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret, açlık sınırının altında. Yüzde 42 ise asgari ücretin altında kayıt dışı çalışanlar. Bu insanların durumu daha da kötü. Devamlı iktidarı uyarıyoruz. Sayın Başkanımız pandeminin başında çıktı, esnafa yardım edin, yanında çalışan her kişiye bin lira yardım yapılsın dedi, yapılmadı. En azından aldıkları krediyi 1 sene uzatın, kredinin faizini silin, hazine ödesin dedi, yine ses yok.

 

 İNTİHARLAR YAŞANIYOR

İntiharlar çoğaldı. İntiharları bile sosyal medyadan ya da vatandaşın kendisinden duyuyoruz. Yandaş medya mümkün olduğu kadar bu haberleri göz ardı ediyor. Japonya’ya muhabir gönderiyor, Japon esnafının durumunu gösteriyor. Ne kadar üzüldük değil mi Japon esnafına, Türkiye’deki esnaf çok iyi durumda ya çünkü! Terörle mücadele gibi milli bir meseleyi bile siyaset malzemesi haline getiriyorlar. Rehine kurtarma operasyonunu gerçekleşmeden müjde veren bir Cumhurbaşkanı var. Sonuç, Gara’da 13 şehit. Allahtan tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir