En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TOKİ sorunu giderilmeli

TOKİ sorununu gündeme getiren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Yenimahalle 1. Kısım 2. Etap TOKİ konutlarında 2020 yılı Mayıs ayından itibaren vatandaşlarımız ikamet etmeye başlamışlardır...
Bu haber 239 kere okunmuş. 15.11.2021 Pazartesi 18:33

TOKİ sorununu gündeme getiren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Yenimahalle 1. Kısım 2. Etap TOKİ konutlarında 2020 yılı Mayıs ayından itibaren vatandaşlarımız ikamet etmeye başlamışlardır. İdaresi Emlak Yönetim Anonim Şirketi tarafından yapılan toplu konutlardaki eksiklikler halen giderilememiştir” dedi.

 

 

ÖNEL DURUMU ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Av. Ahmet Önal, “TOKİ tarafından 13 blok halinde yapılan Kırıkkale ili Merkez Yenimahalle 1. Kısım 2. Etap TOKİ konutlarında 2020 yılı Mayıs ayından itibaren vatandaşlarımız ikamet etmeye başlamışlardır. İdaresi Emlak Yönetim Anonim Şirketi tarafından yapılan toplu konutlardaki eksiklikler halen giderilememiştir” dedi. Önal, Bakanlığınızca, Kırıkkale ili Merkez Yenimahalle Kısım 2. Etap TOKİ konutlarında teknik şartnameye uygunluk denetimi yapılmış mıdır? Yapıldı ise şimdiden konutlarda yaşanan bu sorunların kaynağı nedir? TOKİ konutlarında bunca eksiklikler varken uygunluk raporu veren sorumlu kişi ya da kuruluşlar hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır? 391 konutta bu kadar eksiklik var iken bu konutların tesliminde hangi yöntem kullanılmıştır? Dar gelirli yurttaşlarımızın bin bir emek ve fedakarlıkla satın aldığı bu binalarda yaşanan mağduriyetleri gidermeye yönelik bir eylem planınız var mıdır?

 

SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİ

TOKİ Konutlarında yukarıda bahsettiğimiz eksiklikler dolayısı ile vatandaşımızın can ve mal güvenliği açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için şimdiden bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Teslim edilen konutların deprem risk analizi yapılmış mıdır? Yapılmadı ise bu yönde bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 391 konuttan oluşan ve binlerce yurttaşımızın yaşadığı bu binalarda vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu konuda gerek CİMER, Toki ve gerekse de Kırıkkale Belediyesi ne yapılan müracaatlar sonuçsuz kalmış, vatandaşımız bir türlü konuyu çözüme kavuşturabilecek herhangi bir yetkiliye ulaşamamıştır.

 

SORUNLAR GİDERİLMELİ

Her gün bina çevrelerinde yaşanan şebeke su hattı patlamaları, bina önlerinde çökmeler, altyapı ve üst yapıda yaşanan sorunlar, su kesintileri, binaların alçı ve sıvalarındaki dökülme, trafo patlaması TOKİ sakinlerini fazlasıyla tedirgin etmektedir. Emlak Yönetimi ve müteahhit firma eksiklikleri gidermediği gibi vatandaşlarımızın mağduriyetinin her geçen gün biraz daha artmasına sebep olmaktadır. 13 bloğa takılan ısı kazanlarından 1 tanesinin tadilat görmüş işlevini kaybeden kazan olduğu, 9tanesinin de kaynak yerlerinden patladığı, toplam 10 ısı kazanından birinin 8 kez olmak üzere bir kış döneminde 43 kez patladığı, Doğalgaz kazanlarının işlevini görmediği de görülmektedir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir