En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TSO uyarı yaptı

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, 30 Ekim 2024 tarihinden itibaren hizmete girecek Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi Sistemi (SBS) hakkında işletmelere uyarıda bulundu.
Bu haber 19 kere okunmuş. 15.10.2024 Salı 20:24

ÖNEMLİ BİR KONU

Kırıkkale Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından hazırlanan Yeni Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi Sistemi (SBS) 30 Ekim 2024 tarihinden hizmete gireceğini belirterek bu tarihten itibaren raporlar yeni sistem üzerinden yapılacağını açıkladı. Bu nedenle 24 Ekim 2024 tarihinden sonra mevcut sistem üzerinden başvuru alınmayacağının altı çizilen duyuruda, geçiş süreci boyunca 22-30 Ekim 2024 tarihleri arasında Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvuruları alınamayacağına dikkat çekildi.

 

DİKKAT EDİLMELİ

30 Ekim 2024 tarihinden sonraki tüm başvuruların Sanayi Bilgi Sistemi (SBS) üzerinden online olarak gerçekleştirileceğinin altı çizilen TSO duyurusunda bu nedenle, rapor yenileme tarihi yaklaşan ya da ilk kez başvuruda bulunacak üyelerin başvurularını en geç 20 Ekim 2024 tarihine kadar odaya iletmeleri istendi.

 

KAPASİTE RAPORU ZORUNLU MU?

Herhangi bir sanayii alanında üretim yapmak isteyen firmalar, kapasite raporu belgesi yenileme ya da düzenlemek zorundadır. Eğer kapasite raporu alınmazsa ya da kapasite raporu yenileme süresi geçtiği halde yenileme yapılmazsa; Sanayi Sicil Belgesi gibi Kapasite Raporuna bağlı belgelerin kanunlarında da belirtildiği üzere para cezası uygulanır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir