En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tüm hakları verilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Karayollarında Çalışan Taşeron işçiler hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'de soru önergesi verdi.
Bu haber 163 kere okunmuş. 16.09.2022 Cuma 18:38

AÇIKLAMAADA BULUNDU

Konu ile ilgili TBMM'de verdiği yazılı soru önergesinde CHP'li Önal şu ifadelere yer verdi: "Karayollarında taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırılan sürekli işçilerimiz kadroya geçebilmek için uzun zamandır hak mücadelesini sürdürmekte ve her dönem kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini beklemektedirler. Geçtiğimiz yıllarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın da katılmış olduğu, Yol-iş Sendikası tarafından düzenlenen bir toplantıda bu işçilerimize kadro sözü verilmiş ancak aradan geçen bunca zamana karşın hala verilen sözler tutulmamıştır. Bu toplantıda mevcut durumda çalışan işçilerimizin emeğinin hak ettiği değerin altında kaldığı, kötü koşullarda çalıştırıldıkları, ayrıca bu şekilde işçi temin edilirken taşeron şirketlere ödenen para ve daha sonra işten ayrıldıklarında ortaya çıkan işçilik maliyetlerinin de kamunun üzerinde kaldığı belirtilmiştir.

 

DURUMLARINI ANLATTI

Yine bu durumdan devletimizin büyük zarar ettiği, herkesin bu yaşananları görmesine ve konuşmasına rağmen, sistemin değiştirilmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ciddi bir çaba da gösterilmediği belirtilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Karayollarında çalışan taşeron işçilerimizin kadroya alınmamalarının nedeni taşeron firmanın anahtar teslimi iş ihalesi aldığı ve iş teslimi yapıldıktan sonra ise firmanın işinin bittiği gerekçe gösterilmiştir. Halbu ki gerçek böyle değildir. Karayolları' nda çalışan işçilerimiz bakım işçisidir. Yani kadrolu işçiler ile aynı görevi üstlenmektedirler. Kar küreme, ot biçme, çöp temizleme, asfalt serme, asfalt bakımı ve asfalt yama işleri yapmaktadırlar. Bakanlık, aynı kurumlarında çalışan ve aynı işi yapan işçilerimiz arasındaki ayrımı kaldırılmalı, Karayolları'nda çalışan tüm taşeron işçilerin kadro dahil tüm haklarını acilen vermelidir.

 

 

SORULAR YÖNELTTİ

Buna göre:

1-Basın ve medya kuruluşlarında sıkça yer alan ve Kamu da çalışan taşeron işçilere kadro hakkı verileceğine dair haberler yapılmaktadır. Öncelikle Bakanlığın böyle bir çalışması var mıdır? Karayollarında çalışan taşeron işçilere kadro dahil hakları verilecek midir?

 

2-Kadro verilecek ise ne zaman verilecektir? Bu konuda yapılmış bir çalışma var mıdır?

 

3-Yıllardır Karayolları'nda çalışan ve kadro bekleyen bu insanların mağduriyeti giderilecek midir? Verilen sözler tutulacak mı yoksa alnının teriyle çalışan Karayolları taşeron işçileri yine yok mu sayılacaktır?

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir