En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Türbe yoluna asfalt

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in girişimleri ile suya kavuşturulan Topal Dede Türbesi’nin şimdi de yoluna Bakanlık imkanları ile asfalt atıldı.
Bu haber 150 kere okunmuş. 12.10.2022 Çarsamba 20:33

ÇOK ÖZEL BİR ÇALIŞMA

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, ilçede ve Kırıkkale’de hayır duası alacak çok önemli ve çok özel bir çalışmaya imza attı. Başkan Recep Zafer Tekin’in girişimleri ile suya kavuşturulan Topal Dede Türbesi’nin şimdi de yoluna Bakanlık imkanları ile asfalt atıldı. Ekipler ve iş makinaları bölgede çalışmaya başladı, çalışmanın birkaç gün gün gibi kısa sürede tamamlandı. Bu uygulama ile birlikte burası ziyaretgahın yanı sıra aynı zamanda mesire alanı da olacak. Bölgede başka uygulamalar da yapılacak.

 

BAŞKAN TEKİN BİLGİ VERDİ

Başkan Tekin türbe, çalışmalar ve uygulamaya destek konusunda bilgiler verdi ve “Üç yıl içinde vermiş olduğumuz sözleri gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimizde Topal Dede Hazretleri’nin türbesinin suyu akmıyordu. Suyunu akar hale getirdik. 100 metre sondaj yaparak su çıkardık. Suyumuz akıyor, türbemizin yoluna asfalt atacağımızı söylemiştik. Şimdi türbe yolunun asfaltını attık.

 

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Bize bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’na her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Sayın Ramazan Can’a, İl Başkanımız Sayın Mustafa Kaplan’a, teşekkür ediyoruz. İlçe sakinlerimizden tek bir ricamız var o da bizler için dua etmeleri. Biz hizmet ediyoruz ve sadece onlardan dua bekliyoruz.

 

TOPAL DEDE KİMDİR?

Topal Dede Hazretleri, rivayetlere göre 1600’lü yıllarda yaşamış erenlerden birisi. Bir rivayete göre Hasandede’nin kardeşidir. Türbemiz için burada biz 36 yıllık bir ilki gerçekleştiriyoruz. Biz suyunu çıkardık, şimdi de asfalt attık. Etrafa da yağmura ve güneşe dayanıklı banklar getirdik. Burası güzel bir mesire alanı olacak aynı zamanda. Bu bölge havadar bir alana sahip. Etrafını güzelleştireceğiz.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE OLUYOR

Bakanlık ekipleri bölgede asfalt çalışması yaptı. Ekipler ve araçlar çalışmalarını çok yoğun şekilde sürdürdü. Asfalt çalışması iki üç gün gibi kısa sürede tamamlandı. Allah Devletimizden de Sayın Cumhurbaşkanımızdan da razı olsun. Daha önce de bakanlar vardı ama şimdi başka. Şimdi işi bilen kılıç kuşananlar var. Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Burayı önce Rabbim, sonra da Cumhurbaşkanımızın sayesinde yaptık. İlçemizde ve Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde çok merhaleler katettik. Asfalt işi detaylıca tamamlanınca herkes buraya çok rahat bir şekilde gelecek. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir