En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TÜRKSAT’a dahil oldu

Kırıkkale Üniversitesi Proje Atölyesi tarafından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Şehit Aydın Çopur Konferans Salonu’nda “Uzaydan Yeraltına Haberleşme Teknolojilerine Bir Bakış” konulu konferans düzenlendi.
Bu haber 113 kere okunmuş. 15.05.2024 Çarsamba 19:53

ÖNEMLİ GELİŞME

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok’un konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör, Türksat yetkilileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Dekan Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör’ün açılış konuşması ile devam etti. Türksat’ın ülkemizin köklü ve güzide kurumlarından biri olduğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör, “Bildiğiniz üzere üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsa hizmet olmak üzere üç temel misyonu vardır” dedi.

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Geçmişte birçok kez olduğu gibi bugün de güzel bir etkinlik düzenleyen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz, değerli dostumuz Hasan Hüseyin Ertok’u misafir ediyor. Sektörün bütün paydaşlarını misafir etmek ve sizlerle buluşturmak, sektörü yakından tanımanızı sağlamak ve gelecekle ilgili endişelerinizi gidermek amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz. Değerli bilgiler paylaşmak üzere buraya geldikleri için Türksat’ın tüm ekibine ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Türksat ve Türksat'ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, “2005 yılında kablo hizmetleri Türksat'ın faaliyet alanlarına ekleniyor. 2006 yılında da Bilişim hizmetleri başlığında özellikle e-Devlet'in oluşturulmasında ve bütün altyapısının kurulması görevi Türksat'a veriliyor. e-Devlet 2008 yılında hizmet vermeye başladı 16 yıldır bu süreç devam ediyor. Kamu kurumları yeni hizmetlerini oluşturuyor ve dijitalleştiriyor hizmetlerini e-Devlet'e aktarıyorlar. e-Devlet 65 milyon 459 bin kullanıcıya hizmet veriyor. Bugün itibariyle aylık 1 milyar hizmet sunuluyor. Türksat 6A uydumuz hazır bütün üretim test aşamaları tamamlandı. Haziran ayı içerisinde Amerika Florida fırlatma merkezine gönderilecek” dedi.

 

 

PROTOKOL İMZALANDI

İnsan kaynağının geliştirilmesine verdiğimiz katkılar arasında yer almaktadır. Burada olmamızın temel sebeplerinden biri de aslında Rektörümüzle bir işbirliği protokolü imzalamaktı. Bu protokol kapsamında en önemli maddemiz Türksat Aday Mühendis Programı. Kırıkkale Üniversitesini de Türksat Aday Mühendis Programına dahil ettik. Şu an 20’ye yakın üniversite ile imzalanmış protokolümüz var. Geçtiğimiz yıl başladık ve dördüncü sınıf mühendislik öğrencisi arkadaşlarımızın aday mühendis programı kapsamında işleri öğrendiğiniz çok değerli program. Şu anda ilkini gerçekleştiriyoruz, farklı üniversitelerden yaklaşık 38 arkadaşımız yer almaktadır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir